Στο ευρωπαϊκό έργο SMATH (Smart atmospheres of social and financial innovation for innovative clustering of creative industries in MED area) συμμετείχαν 10 εταίροι, φορείς, πανεπιστήμια και εταιρίες –ανάμεσά τους η Τεχνόπολη και το INNOVATHENS- από συνολικά 6 χώρες, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα.

Μέσα από το SMATH, αναπτύχθηκαν 8 creative nests («δημιουργικές φωλιές»), υποστηρίχθηκαν 76 projects, ενώ, παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα διαμεσογειακό cluster με σκοπό την ενίσχυση των CCIs.
Κι ελπίζουμε ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ!
Join us: creativenest.eu


Στο πλαίσιο του SMATH πραγματοποιήθηκε και ο 8ος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS – o 4ος που αφορά στις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες.

Στο 3μηνο πρόγραμμα, συμμετείχαν συνολικά 14 ομάδες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Παρακολούθησαν workshops και σεμινάρια management, marketing, οικονομικών και επενδύσεων, εκπαιδεύτηκαν για να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε pitching events, συμμετείχαν σε working labs και study visits σε χώρους πολιτισμού (Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ΠΙΟΠ), εξέλιξαν τις ιδέες τους, συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές, σχεδίασαν νέα projects, προϊόντα και υπηρεσίες.

Γνώρισε τις ομάδες!


Το έργο SMATH συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Περισσότερες πληροφορίες για το SMATH και τις δράσεις του εδώ: https://smath.interreg-med.eu