Events on Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021

Λίστα Εκδηλώσεων

Gas Mystery: Ένα συναρπαστικό escape game στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Τετάρτη, 15 Σεπ 2021 - Πέμπτη, 15 Σεπ 2022

Το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι γρίφων με φόντο το παλιό εργοστάσιο φωταερίου

Για οικογένειες με παιδιά από 9 ετών

Τι ήταν αυτός ο θόρυβος; Σας μυρίζει κάτι; Οι κάτοικοι του Γκαζιού αναφέρουν ότι ακούγονται παράξενοι ήχοι από το εργοστάσιο φωταερίου. Παραπονιούνται για μία έντονα δυσάρεστη μυρωδιά. Κάτι μυστήριο συμβαίνει… Μία ειδική ομάδα επιστημόνων καλείται να βρει τη λύση και να αποτρέψει μία μεγάλη οικολογική καταστροφή που προκαλεί η επεξεργασία γαιανθράκων για την παραγωγή φωταερίου! 

Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» | Το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα | Οκτώβριος 2021 - Ιανουάριος 2022

Σάββατο, 09 Οκτ 2021 - Τετάρτη, 19 Ιαν 2022

Το ιστορικό θέατρο επιστρέφει στην «καρδιά» της πολιτιστικής ζωής της πόλης

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου,  το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας” του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ανοίγει ξανά την αυλαία του. Το ιστορικό θέατρο που βρίσκεται στο θρυλικό κτίριο της οδού Ακαδημίας επιστρέφει στην καρδιά της πολιτιστικής ζωής της πόλης με νέα ορμή, νέο όραμα κι ένα πλούσιο και δυναμικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του και υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγράμματος των Μουσικών Συνόλων, Olivier Descotes.

INNOVATHENS Education | Νοέμβριος 2021

Δευτέρα, 01 Νοε 2021 - Τρίτη, 30 Νοε 2021

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εργαστηρίων και δωρεάν σεμιναρίων από τον Δήμο Αθηναίων

Νοέμβριος 2021 - Δια ζώσης & Διαδικτυακά

Για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων

Θέλεις να ανακαλύψεις τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία που είναι αναγκαία για να «απογειωθείς» στον εργασιακό σου τομέα; Να γνωρίσεις πώς να προσαρμόζεσαι με επιτυχία στην ελληνική αγορά και τις τάσεις της; Να αναπτύξεις δεξιότητες που θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;

Το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τα πάντα για τον τομέα που σε ενδιαφέρει, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς και του σύγχρονου επαγγελματία. Και αυτόν τον μήνα, μία σειρά από νέα αλλά και αγαπημένα προγράμματα προσκαλούν τους επαγγελματίες του σήμερα και του αύριο να ανακαλύψουν όλα όσα χρειάζονται για να διαπρέψουν στον τομέα τους. 

Πάτα PAUSE | 5 & 19 Νοεμβρίου 2021

Παρασκευή, 05 Νοε 2021 - Παρασκευή, 19 Νοε 2021

Hybrid (Δια ζώσης & Live Streaming)

Πόσες φορές νιώσατε απόντες απο την ίδια σας τη ζωή; Πόσες φορές έχετε νιώσει ότι έχετε χάσει στιγμές χαράς, ευτυχίας ακι επιτυχίας γιατί απλα το μυαλό σας ταξίδευε; Πόσες φορές βρεθήκατε να κυνηγάτε το μέλλον ή κοιτάτε πίσω στο παρελθόν αγνοωντας το παρόν;

Mindfulness ή αλλιώς ενσυνειδητότητα είναι μια δεξιότητα την οποία μπορούμε όλοι μας να καλλιεργήσουμε με στόχο ναείμαστε παρόντες και  βιώνουμε τη κάθε στιγμή που ζούμε.

Στο σεμινάριο θα μελετήσουμε το φαινόμενο της ενσυνειδητότητας, τους τρόπους εφαρμογής της. Καθώς και τα σωματικά και ψυχολογικά οφέλη που μας προσφέρει.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με την έννοιας της ενσυνειδητότητας (mindfulness), καθώς και η απόκτηση βασικών τεχνικών εξάσκησης της ενσυνειδητότητας στη καθημερίνη μας ζωή σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Σε ποιούς απευθύνεται

Σε όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν για την ενσυνειδητότητα (mindfulness) και να ανακαλύψουν βασικές τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να είναι παρόν σε κάθε στιγμή της προσωπικής αλλά και της επαγγελματικής τους ζωής.

Κυριακές για όλη την οικογένεια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | Κυριακή 14 & 21 Νοεμβρίου 2021

Κυριακή, 14 Νοε 2021 - Κυριακή, 21 Νοε 2021

Κυριακές για όλη την οικογένεια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου από τον Δήμο Αθηναίων

Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από ένα συναρπαστικό θεατρικό δρώμενο κι ένα χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήριο

Κυριακές 14 & 21 Νοεμβρίου 2021

Και τον Νοέμβριο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γκάζι αφού η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έχει σχεδιάσει για τις Κυριακές 14 και 21 Νοεμβρίου πρωτότυπες δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης που θα λατρέψουν οι οικογένειες με παιδιά αλλά και οι ενήλικες επισκέπτες. Μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν το παλιό εργοστάσιο που έδινε φως κι ενέργεια στην πρωτεύουσα για σχεδόν 130 χρόνια, μέσα από ένα ευφάνταστο διαδραστικό θεατρικό δρώμενο αλλά και ένα χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι.