Εφαρμογή AR “Athens IndustRy”

Monday, 27 Mar 2023 - Friday, 29 Dec 2023

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

Γνωρίστε την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας μέσα από μια καινοτόμα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) από τα 30 μέτρα ύψος και με θέα 360 μοίρες προς την Αθήνα!

Στο ψηλότερο σημείο του Νέου Υδαταερίου, στο Παρατηρητήριο, ο επισκέπτης ανακαλύπτει γνωστές βιομηχανίες και εμβληματικά κτίρια που χρονολογούνται από τα μετεπαναστατικά χρόνια μέχρι και τον 20ο αιώνα, μέσα από την πρωτότυπη εφαρμογή Athens IndustRy.

Μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, διαδραστικά στοιχεία και ιστορικές πληροφορίες, η εφαρμογή φέρνει τον επισκέπτη σε επαφή με βιομηχανίες όπως το Πιλοποιείο Πουλόπουλου (Πιλ-Πουλ) που σήμερα στεγάζει το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, τη βιομηχανία μπισκότων Παπαδοπούλου, το Μεταξουργείο Δουρούτη - σημερινή Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, αλλά και κτίρια όπως το Βρεφοκομείο της Αθήνας - σημερινή Δημοτική Πινακοθήκη ή το Εργοστάσιο Ζυθοποιίας ΦΙΞ που πλέον στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η εφαρμογή έχει στόχο να προσφέρει ένα «ταξίδι» στον μαγικό κόσμο της βιομηχανικής κληρονομιάς και τη νεότερη ιστορία της πόλης με διαδραστικό τρόπο.

To Athens IndustRy σχεδιάστηκε από την εταιρεία Artfygio - Τεχνών το Καταφύγιο σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το Ερευνητικό Εργαστήριο Διαχείρισης της Πληροφορίας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την εταιρεία  vDimention. Τελείται υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Απευθύνεται σε ενήλικες και οικογένειες με παιδιά από 11 ετών.

*H εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο Google Play Store. Μέχρι τότε, μπορείτε να περιηγηθείτε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα tablet του Μουσείου, τα οποία μπορείτε να δανειστείτε από το Φυλάκιο που βρίσκεται στην είσοδο της οδού Περσεφόνης ή από το Πωλητήριο του Μουσείου, αφήνοντας την ταυτότητά σας ή κάποιο σχετικό έγγραφο. Είσοδος στο Μουσείο: 1