Απογευματινές ξεναγήσεις ενηλίκων στο ΒΜΦ | Μάρτιος-Νοέμβριος 2023

Thursday, 30 Mar 2023 - Thursday, 02 Nov 2023

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εκδήλωση

Στο πλαίσιο του εορτασμού των «10 χρόνων ΒΜΦ», το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τους ενήλικους επισκέπτες να επισκεφθούν τους χώρους του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας και να ανακαλύψουν την ιστορία του μέσα από απογευματινές ξεναγήσεις με ελεύθερη συμμετοχή και “early drink”!

Μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του μουσείου, ακολουθούμε τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, θαυμάζουμε τον σπάνιο μηχανολογικό εξοπλισμό του 19ου αιώνα και ανακαλύπτουμε τον ρόλο των εργαζομένων στο παλιό εργοστάσιο και τις συνθήκες ζωής στην περιοχή του Γκαζιού.

Η ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι μία συνολική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις: Θα έρθουμε σε επαφή με τις μυρωδιές του εργοστασίου, θα ακούσουμε τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από ηχητικά τεκμήρια που θα μας «ξαφνιάσουν» και θα αγγίξουμε τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα. Η εμπειρία εμπλουτίζεται με νέες τεχνολογίες, 3D προβολές, σε συνδυασμό με ιστορικά τεκμήρια και μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό.

Οι απογευματινές ξεναγήσεις ξεκινούν στις 19.00 και διαρκούν περίπου μία ώρα. Οι χώροι του μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 21.00 για τους επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό, να ακούσουν τα αποσπάσματα των προφορικών συνεντεύξεων των εργαζομένων στα διάφορα σημεία της μουσειακής διαδρομής, να ανακαλύψουν την αισθητηριακή διαδρομή και φυσικά να χαρούν το ποτό τους μέσα στις εγκαταστάσεις του πρώτου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα!

 

Πληροφορίες

Οι απογευματινές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται τις Πέμπτες: 30 Μαρτίου | 6, 20, 27 Απριλίου |  11, 18, 25 Μαΐου | 5, 19 Οκτωβρίου | 2 Νοεμβρίου 2023

Ώρα έναρξης ξενάγησης:  19.00

Διάρκεια: 60-70 λεπτά

Συμμετοχή: Η συμμετοχή στις απογευματινές ξεναγήσεις είναι δωρεάν. Στη δωρεάν δράση δεν συμπεριλαμβάνεται το ποτό. Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν το ποτό τους από το Technopolis Café.

Κράτηση θέσης μέσω viva.gr

*Για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών.