Το Athens Science Festival, το πιο συναρπαστικό φεστιβάλ επιστήμης και καινοτομίας της πόλης, ξεκίνησε το 2014 και από τότε καλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τις επιστήμες, την καινοτομία και την τεχνολογία με τους πιο διασκεδαστικούς και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή, ερευνητές, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξηγήσουν την επιστήμη και να κάνουν τον θεατή μέρος της.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ τηρεί την υπόσχεσή του: συνδέει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή και αναδεικνύει τον ρόλο τους, παρουσιάζει την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα, συζητά και ψάχνει απαντήσεις σε πολύπλοκα και αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα, εμπνέει και δημιουργεί νέα πρότυπα στον χώρο των επιστημών και εμψυχώνει τους νέους ανθρώπους να αναλογιστούν μια καριέρα κοντά στην επιστήμη. Αλλά κυρίως, το Athens Science Festival έχει καταφέρει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

Το Athens Science Festival συνδιοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council Greece και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.