Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου αποτέλεσε πηγή δημιουργίας για το Industrial Gas Museum Shop που στεγάζεται στο κτίριο του Νέου Υδαταερίου. Η ιστορία και η αισθητική του παλιού εργοστασίου φωταερίου αποτυπώνεται σε μια εντυπωσιακή συλλογή με έμφαση στο design.  

Στο Industrial Gas Museum Shop θα βρείτε μοναδικά έργα Ελλήνων σχεδιαστών, χειροποίητες δημιουργίες, ξεχωριστά διακοσμητικά, χρηστικά είδη για το σπίτι, τολμηρά κοσμήματα, ιδιαίτερα δώρα,  κεραμικά, αναμνηστικά… with a twist, παιχνίδια, γραφική ύλη, εκδόσεις, merchandise, αντικείμενα εμπνευσμένα από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, τον κατάλογο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και πολλά άλλα.

Το Industrial Gas Museum Shop στηρίζει τη νέα εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή και το έργο Ελλήνων βιομηχανικών σχεδιαστών, σε συνεργασία με ελληνικές βιοτεχνίες και εργοστάσια. Παράλληλα, αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία παραγωγής αντικειμένων πετυχαίνοντας ένα τελικό προϊόν χωρίς μεσάζοντες, στη χαμηλότερη δυνατή τιμή για τον αγοραστή. 

Η πρώτη ανάθεση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έγινε στον βιομηχανικό σχεδιαστή Γιάννη Γκίκα (Yannis Ghikas), έναν από τους μοναδικούς Έλληνες που έχουν βραβευτεί με Red Dot Award και German Design Award. Με έμπνευση το μουσείο, έχει δημιουργήσει μια πηγή φωτισμού «παλιάς τεχνολογίας», το κηροπήγιο Candlehandle, καθώς και τα κεραμικά δοχεία Way in που είναι επηρεασμένα από τη βιομηχανική αισθητική της Αθήνας. 

Εκτός από τον Γιάννη Γκίκα, στους μόνιμους συνεργάτες του Industrial Gas Museum Shop συγκαταλέγεται ο σχεδιαστής κοσμημάτων Maximos Zachariadis, ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκε η συνεργασία με το Studiolav για τη σειρά Toolbooks.

Επισκεφθείτε το Eshop μας

Πέμπτη - Κυριακή 10:00 - 18:00

Το IGMShop θα είναι κλειστό τον Αύγουστο. 

Contact us:

T. (+30) 210 3460981

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.