Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου αποτέλεσε πηγή δημιουργίας για το Industrial Gas Museum Shop (Πωλητήριο) κι έτσι, η ιστορία και η αισθητική του παλιού εργοστασίου φωταερίου αποτυπώνεται σε μια εντυπωσιακή συλλογή με έμφαση στο design.

Από το 2023, τo Shop στεγάζεται σε μεγαλύτερο χώρο σε κεντρικό σημείο της Τεχνόπολης, γειτνιάζοντας με την είσοδο του παλιού εργοστασίου. Η συλλογή του περιλαμβάνει μοναδικά έργα Ελλήνων σχεδιαστών, ξεχωριστά διακοσμητικά, τολμηρά κοσμήματα, πρωτότυπα δώρα και αναμνηστικά, τον κατάλογο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, εκδόσεις για μικρούς και μεγάλους και πολλά άλλα.

Το Shop στηρίζει τη νέα εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή και το έργο Ελλήνων βιομηχανικών σχεδιαστών, σε συνεργασία με ελληνικές βιοτεχνίες και εργοστάσια. Παράλληλα, αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία παραγωγής αντικειμένων πετυχαίνοντας ένα τελικό προϊόν χωρίς μεσάζοντες, στη χαμηλότερη δυνατή τιμή για τον αγοραστή.

Η πρώτη ανάθεση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έγινε στον βιομηχανικό σχεδιαστή Γιάννη Γκίκα (Yannis Ghikas), έναν από τους μοναδικούς Έλληνες που έχουν βραβευτεί με Red Dot Award και German Design Award. Με έμπνευση το μουσείο, δημιούργησε για το Shop μια πηγή φωτισμού «παλιάς τεχνολογίας», το κηροπήγιο Candlehandle, καθώς και τα κεραμικά δοχεία Way in που είναι επηρεασμένα από τη βιομηχανική αισθητική της Αθήνας.


Ωράριο: Πέμπτη - Κυριακή 10:00 - 18:00

Λόγω Πάσχα το ωράριο του Shop θα διαμορφωθεί ως εξής:
- Μ. Παρασκευή: 13:00-18:00
- Μ. Σάββατο: 10:00-15:00
- Κυριακή του Πάσχα: Κλειστά
- Δευτέρα του Πάσχα: Κλειστά
- Τρίτη του Πάσχα: Κλειστά

Επικοινωνία:
T. (+30) 210 3460981
E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.