2023

Υπό τη διαχείριση της Τεχνόπολης, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανακαινίζεται και παραδίδεται ξανά στη γειτονιά, το θρυλικό Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού αναβαθμίζεται και επιστρέφει στην πόλη έπειτα από 15 χρόνια απουσίας και το Μουσείο Μαρία Κάλλας -το πρώτο στον κόσμο αφιερωμένο στη μεγάλη σοπράνο- ανοίγει τις πόρτες του και εμπλουτίζει τον πολιτιστικό χάρτη του Δήμου Αθηναίων.
2019-2023

Υπογράφεται και εφαρμόζεται άμεσα η Προγραμματική σύμβαση για την ενοποίηση, τον εμπλουτισμό και την ανάδειξη του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, της Ανάπλασης Αθήνας και της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.
2019

Η Τεχνόπολη συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει με ένα πλούσιο επετειακό πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλους.
2016

Μια νέα εποχή ξεκινά για την Τεχνόπολη και την Αθήνα. Επίσης, κατασκευάζεται το Sky Walk, το πρώτο πιστοποιημένο action park της χώρας και ένας υπερσύγχρονος χώρος παιχνιδιού και διάδρασης για παιδιά κάθε ηλικίας. Ξεκινά η λειτουργία του Athens Bikes, του πρώτου σταθμού ενοικίασης ποδηλάτων της πόλης, και του Sky Walk, ενός υπερσύγχρονου χώρου παιχνιδιού και διάδρασης για όλη την οικογένεια.
2014

Ιδρύεται το INNOVATHENS, ένας ολοκληρωμένος κόμβος στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας για την Αθήνα. Το Αεριοφυλάκιο 2 του παλιού εργοστασίου μεταμορφώνεται σε έναν σύγχρονο συνεργατικό πολυχώρο.
2013

Ιδρύεται το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με στόχο να αναδειχτεί η ιστορική, κοινωνική και αρχιτεκτονική και τεχνολογική αξία του συγκροτήματος.
1999

Στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου φωταερίου φιλοξενούνται οι πρώτες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων καθιερώνεται ως ένας από τους πιο αναγνωρισμένους χώρους πολιτισμού της πόλης.
1984

Το εργοστάσιο φωταερίου κλείνει.
1952

Ιδρύεται η Δημοτική Επιχείρηση Φωταερίου Αθηνών (Δ.Ε.Φ.Α.).
Μετά το 1945

Το φωταέριο χάνει σταθερά έδαφος.
1938

Το Γκάζι γίνεται δημοτική επιχείρηση.
1887

Μία περίοδος ακμής αρχίζει για τη μικρή μονάδα φωταερίου της Αθήνας. Η ανάπτυξη αυτή συνδέεται με την επέκταση της χρήσης του φωταερίου ως μορφής ενέργειας στα σπίτια και στα εργοστάσια.
1857

Ιδρύεται το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και φωτίζεται η πρωτεύουσα.