Events on Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022

Λίστα Εκδηλώσεων

Gas Mystery: Ένα συναρπαστικό escape game στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Τετάρτη, 15 Σεπ 2021 - Πέμπτη, 15 Σεπ 2022

Το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι γρίφων με φόντο το παλιό εργοστάσιο φωταερίου

Για οικογένειες με παιδιά από 9 ετών

Τι ήταν αυτός ο θόρυβος; Σας μυρίζει κάτι; Οι κάτοικοι του Γκαζιού αναφέρουν ότι ακούγονται παράξενοι ήχοι από το εργοστάσιο φωταερίου. Παραπονιούνται για μία έντονα δυσάρεστη μυρωδιά. Κάτι μυστήριο συμβαίνει… Μία ειδική ομάδα επιστημόνων καλείται να βρει τη λύση και να αποτρέψει μία μεγάλη οικολογική καταστροφή που προκαλεί η επεξεργασία γαιανθράκων για την παραγωγή φωταερίου! 

INNOVATHENS Membership

Πέμπτη, 09 Δεκ 2021 - Παρασκευή, 09 Δεκ 2022

Γίνε μέλος του INNOVATHENS!

Μοναδικά προνόμια, πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο και μεγάλες προσφορές για όλο το έτος

Για ιδιώτες, επιχειρήσεις και οργανισμούς

Το INNOVATHENS Membership είναι η νέα υπηρεσία του Κόμβου καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για μια ετήσια συνδρομή που εξασφαλίζει στα μέλη αποκλειστικά προνόμια σε προγράμματα και δράσεις για την αυτοβελτίωσή τους καθώς και για την απόκτηση ατομικών και ομαδικών δεξιοτήτων σε διάφορα πεδία της ψηφιακής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά, σε ομάδες εργαζομένων/στελεχών επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναβαθμίσουν την καριέρα τους αλλά και σε νέους που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, premium workshops, εξειδικευμένο coaching από έμπειρους επαγγελματίες, networking events και ειδικές επιπλέον παροχές.

Dinner in the Sky Athens | 27 Απριλίου 2022 - 18 Σεπτεμβρίου 2022

Τετάρτη, 27 Απρ 2022 - Κυριακή, 18 Σεπ 2022

Το Dinner in the Sky Athens επιστρέφει δυναμικά.. στον ουρανό της πόλης, για να σας προσφέρει μοναδικές στιγμές, απίστευτη θέα στην Ακρόπολη και μια εμπειρία που θα θυμάστε για όλη σας τη ζωή! 

Φέτος με ανανεωμένο μενού και ακόμα περισσότερη διάθεση το Dinner in the Sky Athens σας υπόσχεται ξεχωριστές πτήσεις κατά το πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα ή πάνω από τα φώτα του αστικού τοπίου. 

Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι να ζήσουμε για να αφήσουμε πίσω όσα μας κράτησαν μακριά. Ένα γαστρονομικό ταξίδι, μια μοναδική εμπειρία με φόντο την Αθήνα! 

Έκθεση προφορικών μαρτυριών «Θυμάμαι το ‘22» 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή | 18 Μαΐου – τέλος Οκτωβρίου 2022

Τετάρτη, 18 Μάι 2022 - Δευτέρα, 31 Οκτ 2022

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα Μνημεία» και του project ερμηνείας μαρτυριών προσφύγων από τη Μικρά Ασία από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με εκπαιδευτικές δράσεις, ομιλίες, προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών και μια έκθεση ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Η έκθεση «Θυμάμαι στο ‘22» θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό στις 18 Μαΐου το 2022 και θα είναι προσβάσιμη μέχρι και τον Οκτώβριο του 2022. Περιλαμβάνει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, όπως ηχητικά αρχεία προφορικών μαρτυριών των προσφύγων της Μικράς Ασίας και σχετικό φωτογραφικό υλικό.Η έκθεση αυτή, που θα συμπληρώσει μέχρι και τον Οκτώβριο του 2022 τη μόνιμη έκθεση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, παραλληλίζει δύο ταξίδια: το ταξίδι της προσφυγιάς και το ταξίδι του φωταερίου. Μέσα από 8 εκθεσιακές θεματικές ο επισκέπτης ανακαλύπτει δύο διαφορετικούς κόσμους και δύο διαφορετικές διαδρομές που ακολουθούν μια κοινή πορεία μέσα στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου φωταερίου. 

Ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο παρουσιάζει ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της πόλης,  μέσα από την ιστορία του πρώτου εργοστασίου ενέργειας στην Ελλάδα, παράλληλα με την εμπειρία του πρόσφυγα και το βίωμα του «ξεριζωμού».

21st Athens Jazz | Women in Jazz | Παράλληλες δράσεις | 20 – 29.05.2022

Παρασκευή, 20 Μάι 2022 - Κυριακή, 29 Μάι 2022

Club program με live shows & DJ sets, διεθνές συνέδριο, 2 εκθέσεις φωτογραφίας, The Meet Market & open-air προβολές πλαισιώνουν το φετινό Athens Jazz! 

Το Athens Jazz επιστρέφει από τις 23 έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με θέμα Women in Jazz. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, εξελίσσεται και, παράλληλα με τα 21 live shows του κεντρικού line-up, βγαίνει από τα όρια της Τεχνόπολης, εξαπλώνεται στην πόλη και εμπλουτίζεται με νέες δράσεις δημιουργώντας μια γεμάτη φεστιβαλική εμπειρία που τόσο μας έχει λείψει…

Λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξή του, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, το Athens Jazz προλογίζει ένα τριήμερο open-air προβολών στο Πάρκο Ελευθερίας, σε συνεργασία με το IN-EDIT International Music Documentary Film Festival. Τρία μουσικά ντοκιμαντέρ μας διηγούνται τις συγκλονιστικές ιστορίες τριών γυναικών που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία της μουσικής, της Billie Holiday, της Patti Smith αλλά και της Λίλας, μέλος των Slave to Sirens, της πρώτης all-female thrash metal μπάντας στη Μέση Ανατολή. 

Στην Τεχνόπολη, από τις 23 Μαΐου και καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, το μουσικό πρόγραμμα θα πλαισιώνουν οι βασικοί «συνοδοιπόροι» του Athens Jazz τα τελευταία χρόνια, η έκθεση φωτογραφίας της ομάδας METApolis, με τίτλο #13 m.e.t.a.p.o.l.i.s, και η νομαδική αγορά του Meet Market. Τις ίδιες μέρες, στην αίθουσα των Νέων Φούρνων, τρεις παθιασμένοι με τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες φωτογράφοι, ο Θράσος Ειρήνης, ο Σπύρος Βαγγελάκης και ο Κώστας Μπρουμάς, παρουσιάζουν το σχετικό με τις γυναίκες μέρος της δουλειάς τους στην έκθεση φωτογραφίας Women in Jazz.

Open Call: Θέατρο στο Μουσείο - Ιστορίες Μετακίνησης

Παρασκευή, 20 Μάι 2022 - Τετάρτη, 15 Ιουν 2022

Open Call: Θέατρο στο Μουσείο

Ιστορίες Μετακίνησης

Διαγωνισμός συγγραφής & παράστασης θεατρικού έργου στο πλαίσιο του Culture Ιs Athens

Open Call για καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες

Υποβολή θεατρικών έως 15 Ιουνίου 2022

Τι σχέση έχει το μουσείο με το θέατρο; Μπορεί μια μουσειακή αίθουσα να μεταμορφωθεί σε θεατρική σκηνή και ένα θεατρικό κείμενο να ερμηνεύσει τη συλλογή ενός μουσείου; Τι είναι το μουσειακό θέατρο και ποιες ιστορίες μετακίνησης μπορεί να αναδείξει;

Ο Δήμος Αθηναίων κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε ενήλικους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες για τη συγγραφή και παράσταση θεατρικών κειμένων με θέμα «Ιστορίες Μετακίνησης» εμπνευσμένες από τις συλλογές και την ιστορία επιλεγμένων πολιτιστικών χώρων του Δήμου. Η δράση «Θέατρο στο Μουσείο» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος για τον πολιτισμό Culture Is Athens από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Σε αυτό το πλαίσιο, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης καθώς και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» και η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων του ΟΠΑΝΔΑ θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή θεατρικών έργων καθώς και το φυσικό σκηνικό για την παράσταση αυτών. 

Έκθεσης Φωτογραφίας #13 m.e.t.a.p.o.l.i.s | 23 – 29 Μαΐου 2022

Δευτέρα, 23 Μάι 2022 - Κυριακή, 29 Μάι 2022

Η Φωτογραφική Ομάδα METAPolis επιστρέφει από τις 23 έως τις 29 Μάιου 2022 και σας προσκαλεί την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 19.30, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στα εγκαίνια της ετήσιας  Έκθεσης Φωτογραφίας “#13 m.e.t.a.p.o.l.i.s” ”,  μίας μελέτης των (133) μελών της Ομάδας πάνω στην φωτογραφική αισθητική. 

Το METApolis είναι το μέρος όπου H σύγχρονη φωτογραφία συνέχισε στα χρόνια του COVID-19 να συναντά την αισθητική και την τεχνική. Εκεί όπου οι ανήσυχοι και τολμηροί δημιουργοί βρήκαν τα εκφραστικά μέσα να δημιουργήσουν, ένας τόπος όπου πάντα πυροδοτούνται οι συζητήσεις για την Τέχνη της Φωτογραφίας. 

Έτσι εκείνο το βράδυ, Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 ( για πρώτη φορά ) που έπρεπε όλοι να “μείνουμε σπίτι” στην οικογένεια του μεταπολις καταφέραμε και βρήκαμε νέους τρόπους επικοινωνίας, γεμίσαμε με νέα App ( Zoom, Meet, Teams…). Έτσι πέρασαν δύο ολόκληρα δύσκολα χρόνια,  μοιραστήκαμε πολλά βράδια την αγάπη μας για την φωτογραφία διαδικτυακά αλλά πλέον από κοντά, με παρουσιάσεις των δασκάλων για τους μεγάλους φωτογράφους, με ανάπτυξη στις έννοιες του εγκλεισμού και πως η φωτογραφία καταγράφει τα τελευταία σχεδόν 200 χρόνια ( Nicéphore Niépce, 1826 ) τις σημαντικές στιγμές της ανθρωπότητας.

Ήρθε όμως η στιγμή τα μέλη της φωτογραφικής παρέας του METAPolis, να μοιραστούν αυτά τα δύο δημιουργικά χρόνια  με το κοινό, την δική τους έννοια της φωτογραφικής αισθητικής μέσα από δεκατρείς φωτογραφικές ενότητες (#13). 

21st Athens Jazz | Women in Jazz | 23 – 29 Μαΐου 2022

Δευτέρα, 23 Μάι 2022 - Κυριακή, 29 Μάι 2022

21 καλλιτέχνιδες, all-female bands και σχήματα με front women από την Ευρώπη & όλο τον κόσμο στο κεντρικό line-up του 21ου Athens Jazz!

Το Athens Jazz επιστρέφει από τις 23 έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με θέμα Women in Jazz. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και, με βασικό στόχο για φέτος να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική και στη jazz ειδικότερα, να προβάλλει τις μουσικές και τις ιστορίες των γυναικών, παρουσιάζει ένα πολύ ξεχωριστό line-up. Στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα ανέβουν συνολικά 21 καλλιτέχνιδες, all-female bands και σχήματα με front women από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, κι εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά καταξιωμένες μουσικούς με διεθνή καριέρα, σημαντικά achievements και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ αλλά και ό,τι πιο σύγχρονο και φρέσκο έχει να παρουσιάσει η σκηνή σήμερα.