«Κυριακές στην Αθήνα» από τον Δήμο Αθηναίων: Η γη… το σπίτι μας! | Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Κυριακή, 05 Ιουν 2022

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εκδήλωση

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί την Κυριακή 5 Ιουνίου μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον φυσικό πλούτο του πλανήτη μας μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη συμμετοχή. Οι μικροί μας φίλοι μαζί με τις οικογένειές τους θα λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις και θα γνωρίσουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πόσο σημαντική είναι «Η γη… το σπίτι μας!».

Στην τέταρτη κατά σειρά «Κυριακή στην Αθήνα», τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη γη και τα μυστικά της, θα μάθουν πώς να φροντίζουν τη φύση και το περιβάλλον, θα γίνουν μικροί κηπουροί και θα εκφραστούν ελεύθερα μέσα από εργαστήρια body music και εικαστικής δημιουργίας αλλά και ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ξυπνήσουν το οικολογικό πνεύμα και θα συναρπάσουν!

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) καθώς και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι χώροι: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Κέντρο Τεχνών, Πινακοθήκη (Μεταξουργείο). H συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης ανά χώρο ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Μια σταγόνα στο εργοστάσιο
Για οικογένειες με παιδιά από 3 ετών

Το νερό δίνει ζωή... ακόμη και στο εργοστάσιο ήταν απαραίτητο και πολύτιμο! Η πιο δροσερή εικαστική κατασκευή περιμένει μικρούς και μεγάλους μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας! Με ανακυκλώσιμα υλικά και μπλε φίλτρα φτιάχνουμε τον δικό μας υδάτινο κόσμο και ανακαλύπτουμε την πολύτιμη σημασία του νερού στο περιβάλλον γύρω μας!

Χώρος διεξαγωγής: προαύλιος χώρος Skywalk
Ώρα: 11:00-12:00 & 12:00-13:00
Διάρκεια: 60’

Στα έγκατα της γης
Εργαστήριο body music για οικογένειες με παιδιά 6-11 ετών

Εάν δεν μας είχε μείνει τίποτε άλλο στον κόσμο, με ποιους τρόπους θα παίζαμε μουσική; Σε ποια σημεία του σώματός μου έχω διαφορετικούς ήχους; Ποιος είναι ένας από τους βασικότερους και πιο δυνατούς ήχους;

Τακα ντιμι τα ντι γκι να τομ! Ανακαλύπτουμε την επαναλαμβανόμενη κίνηση και πώς από την φροντίδα της γης γεννιούνται τραγούδια και παραδόσεις. Δοκιμάζουμε ήχους από το σώμα και το στόμα για να αναπαράξουμε φυσικά φαινόμενα, βλέπουμε την δύναμη της Γης και φτιάχνουμε μια μεγάλη σκεπή που μας προστατεύει από δυνατούς ανέμους και βροχές;         

Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»
Ώρα: 11:00-12:00 & 12:00-13:00
Διάρκεια: 60’

Πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854

Απαραίτητη η τηλεφωνικής κράτηση: 2130109325 (Δευτέρα-Πα, 11:00-17:00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Κεντρική Βιβλιοθήκη & Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Μυρίζοντας τη Γη
Για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών

Βότανα και αρωματικά φυτά συναντούν τον Ασκληπιό στην Κεντρική Βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη».

Χώρος διεξαγωγής: Κεντρική Βιβλιοθήκη
Ώρα:11.00
Διάρκεια: 60’
Απαραίτητη η κράτηση: 2108846021 (Δε-Πα, 10:00-14:00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Κέντρο Τεχνών

 

Ένα σποράκι... μια ζωή!
Για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών

Με έμπνευση την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, γονείς και παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σε μια συναρπαστική δράση που έχει στόχο την καλλιέργεια δημιουργικής σκέψης στα περιβαλλοντικά προβλήματα και την ενεργή συμμετοχή όλων στην αντιμετώπισή τους!

Ώρα:10:30
Διάρκεια: 60’

Πληροφορίες
Βασιλίσσης Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, 11521
Απαραίτητη η κράτηση: 2107248150, 210 7232604 (Δε-Πα, 10:00-14:00)
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

 

Η γη… το σπίτι μας.

Εικαστικά γλαστράκια και κηπουρική στην Πινακοθήκη!
Για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών

 

Πόσες φορές η φύση έχει εμπνεύσει τους καλλιτέχνες; Σίγουρα πολλές! Μέρος των συλλογών της Πινακοθήκης είναι έργα με τοπία. Σε περιμένουμε στην Πινακοθήκη να ζωγραφίσεις το γλαστράκι σου αλλά και να φυτέψουμε μαζί! Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φροντίσεις το φυτό να μεγαλώσει στο γλαστράκι που έφτιαξες!

Ώρα: 11.00

Διάρκεια: 60’

 

Πληροφορίες

Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο,104 36

Απαραίτητη η κράτηση: 210 5202420 (Δε-Πα 10.00-14.00)

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Επόμενες «Κυριακές στην Αθήνα»: 11 Σεπτεμβρίου «Πάνω απ’ όλα… το βιβλίο!», 16 Οκτωβρίου «Περισσότερο αλάτι… στο μουσείο!», 6 Νοεμβρίου «Όλοι μοναδικοί… όλοι ίσοι»

Πληροφορίες:
gasmuseum.gr & opanda.gr