12ο Athens Open Air Film Festival | 2 - 3 Ιουλίου 2022

Σάββατο, 02 Ιουλ 2022 από 22:00 - Κυριακή, 03 Ιουλ 2022

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

12ο ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL | Ιούνιος - Αύγουστος 2022

To ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL 

συνεργάζεται για 6η χρονιά με την ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 

 

Το Athens Open Air Film Festival, ο πολυαγαπημένος κινηματογραφικός θεσμός που για περισσότερα από 10 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής, πολιτιστικής εμπειρίας κατοίκων και επισκεπτών της πόλης και συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) επιστρέφει με εορταστική διάθεση και ξεχωριστές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα. 

Μια από τις σταθερές και αμοιβαία επιτυχημένες συνεργασίες του Φεστιβάλ είναι η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με εντυπωσιακές προβολές στους χώρους αυτού του μνημειώδους πολιτιστικού χώρου του κέντρου στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival .


Ένα εντυπωσιακό διήμερο στην Τεχνόπολη, εκεί όπου έχουμε πραγματοποιήσει κάποιες από τις πιο σημαντικές και κατάμεστες προβολές στα χρονικά του Φεστιβάλ μας. Αναλυτικά:

Πρόσφατα, στους φίλους της μουσικής στοίχισε μια σημαντική απώλεια, αυτή του Άντι Φλέτσερ, του ιδρυτικού μέλους των πρωτοπόρων της electro pop, Depeche Mode. Αποχαιρετούμε λοιπόν έναν από τους πιονέρους της ηλεκτρονικής μουσικής με την απαραίτητη προβολή του μουσικού ντοκιμαντέρ DEPECHE MODE: 101 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 2 Ιουλίου και σε συνεργασία με τους HYSTERIKA, το επίσημο fan club των DM στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ επαναφέρει την εμβληματική ταινία σε μεγάλη οθόνη, πολλά χρόνια έπειτα από την πρώτη (και μέχρι τώρα μοναδική) προβολή της στη χώρα μας και την πλαισιώνει με τις τελειότερες συνθήκες ήχου, αλλά και με ένα πολυαναμενόμενο dj set από τα έμπειρα χέρια του Γιώργου Γερανιού και του Μάρκου Φράγκου, σε μια βραδιά που η μουσική και το σινεμά θα δώσουν ευφορικό ραντεβού στην Τεχνόπολη. 

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, στον ίδιο υποβλητικό χώρο, βλέπουμε σε πρόσφατα αποκατεστημένη ψηφιακά κόπια την πολυαγαπημένη στη χώρα μας (και βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών) ΑΤΙΘΑΣΗ ΚΑΡΔΙΑ του Ντέιβιντ Λιντς, το άγριο παραμύθι που ενώνει τον ρομαντισμό, τη διαστροφή, το σεξ, τη βία, τον παραμυθένιο «Μάγο του Οζ» και το rock ‘n’ roll, καθώς δυο κυνηγημένοι εραστές θα χρειαστεί να διανύσουν αμέτρητα χιλιόμετρα μέχρι να κατορθώσουν να βρουν καταφύγιο για να στεγάσουν την αγάπη τους. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Αναλυτικά οι ταινίες που θα προβληθούν : 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ | 22:00

DEPECHE MODE: 101
Σκηνοθεσία:
Ντ. Α. Πενεμπέικερ, Ντέιβιντ Ντόκινς, Κρις Χέγκεντους
Διάρκεια:
120’
Έτος παραγωγής: 1989
Δείτε το trailer της ταινίας

 

Η 101η και τελευταία συναυλία της υπερεπιτυχημένης περιοδείας που έδωσε
το συγκρότημα, έχοντας το δημοφιλές άλμπουμ «Music for the Masses» και μια ήδη ένδοξη καριέρα στις μουσικές αποσκευές του, μεταμορφώνεται μέσα από το βεριτέ φακό του θρυλικού Ντ. Α. Πενεμπέικερ σε πραγματικό ορόσημο. Μια αποφασιστική τομή που διαιρεί το timeline της εποχή των ροκ σταρ στις περιόδους της κιθάρας και του συνθεσάιζερ. 

Ακολουθώντας τους Depeche Mode σε ολόκληρη τη διαδρομή προς το Ρόουζ Μπόουλ της Πασαντίνα, ο σκηνοθέτης αναφέρει την μπάντα σαν το πλήρωμα ενός ηλεκτροφόρου πειρατικού, που προκαλεί σοκ και ταραχή απ' όπου κι αν περνάει. Ανάμεσα στα θραύσματα μιας καθηλωτικής performance, καταγράφει επίσης τη συμβιωτική σχέση με τους φανς, οι οποίοι μπορούν επιτέλους να πλησιάσουν τα είδωλά τους, ανταλλάσσοντας μαζί τους ενέργεια που θα τους επιστρέψει με μεγαλειώδεις, όσο και συναισθηματικά εξαντλητικές, δίωρες ή και τρίωρες παραστάσεις. 

Με τη μουσική να καβαλάει ένα σύννεφο από παλλόμενες φωταχτίδες για να απλωθεί μυστηριακά στο χώρο, τους στίχους του Μάρτιν Γκορ να γίνονται ταυτόχρονη μελωδία στα στόματα μυριάδων οπαδών ντυμένων στα ασπρόμαυρα και τον Ντέιβ Γκάχαν να συγκεντρώνει στα σέξι λικνίσματα και την υποβλητική βαρύτητα της φωνής του χιλιάδες συνεπαρμένους θεατές, το «101» καταγράφει μια πορεία προς τη μέθεξη. Το (πρώτο) δημιουργικό αποκορύφωμα των Depeche Mode συμπυκνώνεται στη στιγμή που το πειρατικό τους υψώνεται πάνω από τα κύματα που δημιουργούν 50.000 ζευγάρια χέρια σε ελεύθερη ταλάντωση, και με το «Never Let Me Down» στο background, πλέει ψηλά προς την αιωνιότητα. Ο Πενεμπέικερ κι οι συνεργάτες του παρακολουθούν με δέος, δεν επεμβαίνουν και το αποτέλεσμα διυλίζεται σε ένα τραχύ χορευτικό ντοκουμέντο από την εκστατική βραδιά της 18ης Ιουνίου 1988. Του 101ου και τερματικού σταθμού μιας τουρνέ που άλλαξε μια για πάντα το πρόσωπο της μουσικής που αγαπάμε. 

Προβολή αφιερωμένη στον Άντι Φλέτσερ σε συνεργασία με τους HYSTERIKA, το επίσημο fan club των Depeche Mode στην Ελλάδα - Θα προηγηθεί DJ set από τον Γιώργο Γερανιό και τον Μάρκο Φράγκο.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ | 22:00
ΑΤΙΘΑΣΗ ΚΑΡΔΙΑ (Wild at Heart, 1990)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς 

Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Λόρα Ντερν, Ντάιαν Λαντ, Γουίλεμ Νταφό, Χάρι Ντιν Στάντον, Ιζαμπέλα Ροσελίνι
Διάρκεια: 124'
Έτος παραγωγής: 1990

Δείτε το trailer της ταινίας

 

Ένα σακάκι από φιδίσιο δέρμα. Ένα ξεσκέπαστο αμάξι που διασχίζει τον αυτοκινητόδρομο με το γκάζι πατημένο τέρμα. Ένα κεφάλι που εκρήγνυται. Ένα σπίτι που παραδίδεται στις φλόγες. Δυο κορμιά που βιάζονται να ενωθούν. Ένας άντρας που τραγουδά το «Love Me Tender», ανεβασμένος στο καπό ενός αυτοκινήτου. Μια γυναίκα «πιο καυτή κι από την άσφαλτο της Τζόρτζια». Η φλόγα ενός σπίρτου. Και δυο κυνηγημένοι εραστές, που θα χρειαστεί να διανύσουν αμέτρητα χιλιόμετρα μέχρι να κατορθώσουν να βρουν καταφύγιο για να στεγάσουν την αγάπη τους.

Φτιαγμένη από γνήσιο κινηματογραφικό πάθος, η πιο παροξυσμική δημιουργία του Ντέιβιντ Λιντς ενώνει φετιχιστικά τον ρομαντισμό, τη διαστροφή, το σεξ, τη βία, τον παραμυθένιο «Μάγο του Οζ» και το rock ‘n’ roll σε ένα κοκτέιλ μολότοφ που ο σκηνοθέτης αφήνει να εκραγεί στην οθόνη. Το κάνει όμως με την ηδονή ενός παιχνιδιάρη σαμποτέρ που του αρέσει να παγιδεύει με νάρκες μια ιστορία αγάπης και παρανομίας, με τον ίδιο τρόπο που λατρεύει να ακολουθεί τους γεμάτους αθωότητα ήρωές του στο ξέφρενο ταξίδι το οποίο πραγματοποιούν.

Πλημμυρισμένο αδρεναλίνη και ρεύμα, σκηνοθετημένο στη διαπασών, γεμάτο σκηνές γνήσιας κινηματογραφικής δύναμης και αμέτρητες απολαύσεις του απρόσμενου και του υπέροχα εκκεντρικού, το φιλμ του Ντέιβιντ Λιντς παραμένει, τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του κυκλοφορία, αυτό που πάντοτε ήταν: ένα άγριο και αξέχαστο παραμύθι για μεγάλα παιδιά! Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών το 1990. 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα 

 

Διαβάστε το αναλυτικό μας πρόγραμμα ΕΔΩ .


Κάντε join στο
FACEBOOK EVENT μας.
Ακολουθήστε μας στο
ΝΕΟ INSTAGRAM του Φεστιβάλ.