Ημερίδα «Φροντίζοντας τους Φροντιστές» | 2 Σεπτεμβρίου 2022

Παρασκευή, 02 Σεπ 2022

INNOVATHENS

Εκδήλωση

Μέρος των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ είναι η διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επαγγελματιών οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών, νομικών, εκπαιδευτικών και εργασιακών θεμάτων που ενδιαφέρουν το κοινό και ειδικότερα  φροντιστές ατόμων με χρόνια νόσο ή αναπηρία. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΠΙΟΝΗ, διοργανώνει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 15.00  την 6η συνάντηση με επίκεντρο τους οικογενειακούς φροντιστές στο INNOVATHENS της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) και διαδικτυακά.  

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας  και έχει την στήριξη της ομοσπονδίας Eurocarers. Η ημερίδα γίνεται με την συνεργασία των φορέων: Obrela, Εδρα- Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων, ΣΟΨΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΠΕΨΑΕΕ, 4ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, ENALMH, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας,  50+, Καρδιά του Παιδιού, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας,  Εταιρεία Κοινωνικής  Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας Ν. Έβρου, Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Μονάδα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διαχείρισης Γνώσης - Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Κέντρο Αναφοράς Attica Reference Site (AHA4Attica) - Active & Healthy Ageing 4 Attica, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer.

Στην εκδήλωση θα κάνει παρέμβαση ο κ.  Γεώργιος Α. Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επιπλέον, συμμετέχουν σημαντικοί επιστήμονες όπως η Δρ Κέλλυ Παναγιωτοπούλου η οποία θα μιλήσει για την συμβολή των φροντιστών στην ψυχική υγεία και η Καθηγήτρια Νευρολογίας κα Μάγδα Τσολάκη θα αναφερθεί  σε σύγχρονες πολιτικές για τη μακροχρόνια φροντίδα.

Η κα Noor Seghers από το Πανεπιστήμιο KU Leuven θα αναφέρει καλές πρακτικές υποστήριξης των φροντιστών στο Βέλγιο. Τέλος ο κ Χρήστος Πάπας λέκτορας εφαρμογών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναφερθεί στην σημασία της στήριξης των φροντιστών ως ζήτημα δημόσιας και κοινοτικής υγείας.  

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3KNp89r