Παρουσίαση βιβλίου Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη: Η πόλη που αγαπούσαμε | Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Τρίτη, 27 Σεπ 2022 από 19:30

INNOVATHENS

Εκδήλωση

Οι εκδόσεις Επίκεντρο σας προσκαλούν, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (κτίριο INNOVATHENS), στην παρουσίαση του βιβλίου «Η πόλη που αγαπούσαμε. Αποσπάσματα μνήμης και απορίας για τη Θεσσαλονίκη» του Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη.

Από την προσφυγική Χαριλάου και τα Τροχιοδρομικά ως την επαρχία της Βιθυνίας, από τις αίθουσες των ευρωπαϊκών οργανισμών και τις πορείες ειρήνης στις Βρυξέλλες ως το προσκύνημα επιζώντων της Χιροσίμα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης στη Θεσσαλονίκη, και από τη μνήμη της γεύσης ως την διαρκή απορία της πολιτικής συνείδησης, η αφήγηση του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη χαράζει με προσωπικό τρόπο και ύφος πάνω στην παλίμψηστη ταυτότητα της πόλης γραμμές μιας συλλογικής διαδρομής.

Όπως σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο Πάνος Θεοδωρίδης,
«αυτός ο ολότελα εκρηκτικός γίγαντας, με την ιδιότυπη ιδιοσυγκρασία, είναι στην ουσία ένας ποταμός ιδεών, δράσης, στρατηγικής μελαγχολίας, και ένα άκρως κοινωνικό ον με εσωτερική αγαθότητα, προερχόμενος από μιαν άλλη εποχή».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Βασίλης Κάλφας, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του ΑΠΘ

Χριστίνα Πουλίδου, Δημοσιογράφος - συγγραφέας

Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας - διευθύντρια του Εργαστηρίου "Κέντρο Γραφής" της Φιλοσοφικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Κρήτης [διαδικτυακή παρέμβαση]

Αντώνης Οικονόμου, Project ManagerINNOVATHENS

και ο συγγραφέας του βιβλίου Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα: 19.30
Τοποθεσία: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, Πειραιώς 100