«Κυριακές στην Αθήνα» από τον Δήμο Αθηναίων με θέμα τη συμπερίληψη | Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Κυριακή, 06 Νοε 2022 από 10:00 - 11:00

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εκδήλωση

Την τελευταία «Κυριακή στην Αθήνα», οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν ότι είμαστε
«Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι»!

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022
Ελεύθερη συμμετοχή – Με κράτηση θέσης

Τι σχέση έχει το φως με την Πλατωνική φιλοσοφία; Τα βιβλία και τα έργα τέχνης πώς συνδέονται; Οι «Κυριακές στην Αθήνα», η αγαπημένη δράση μικρών και μεγάλων, επιστρέφει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου από τον Δήμο Αθηναίων με μια σειρά από πρωτότυπες δράσεις που θα αναδείξουν τη σπουδαία έννοια της συμπερίληψης. Αυτή τη φορά, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων συνεργάζονται και δημιουργούν ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσκαλούν τα παιδιά από 5 ετών να ανακαλύψουν με διασκεδαστικό τρόπο πως είμαστε «όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι»!

Πρόκειται για την τελευταία «Κυριακή» της επιτυχημένης και ιδιαίτερα αγαπημένης σειράς δράσεων που ξεκίνησε τον Μάρτιο, προσφέροντας μία φορά τον μήνα δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης με ελεύθερη συμμετοχή στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture Is Athens.

Η τελευταία «Κυριακή στην Αθήνα» θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρους: στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, το οποίο θα φιλοξενήσει την ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου που έχει σχεδιάσει ένα απίθανο εικαστικό εργαστήριο, και στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων που συνεργάζεται με τη Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων σε ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. H συμμετοχή είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου «ταξιδεύει» στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

 

Το Γκάζι στην Ακαδημία Πλάτωνος
Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 5-11 ετών

 

Πόσο διαφορετικό είναι το ανθρώπινο σώμα; Γιατί δεν μοιάζουμε μεταξύ μας; Μήπως αυτή είναι αξία της ομορφιάς; Η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου «ταξιδεύει» στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος και, με έμπνευση τους μύθους του Πλάτωνα και το φως, προσφέρει ένα εικαστικό εργαστήριο που συνδυάζει την αφήγηση με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Μέσα από το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν την ομορφιά της διαφορετικότητας κατασκευάζοντας τις δικές τους μοναδικές ανθρώπινες μορφές με πηλό, θα λειτουργήσουν ομαδικά και φυσικά… θα διασκεδάσουν!

 

*Η ιστορία βασίζεται σε μια παραλλαγή του μύθου του Πλάτωνα «Συμπόσιο».

 

Πληροφορίες
Χώρος διεξαγωγής: Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Αλκμέωνος 1, Αθήνα, 10442)
Ώρες: 10:00 & 11:00

Διάρκεια: 60’

Κρατήσεις: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, 213-0109325 (Δε-Πα 11:00-16:00)

*Περιορισμένος αριθμός ατόμων

 

 

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

 

Πινακοθήκη... «ανοιχτή», έλα όπως αισθάνεσαι!: Ιστορίες τέχνης, διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 11 ετών

 

Βάζοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους της πολυπολιτισμικής γειτονιάς του Μεταξουργείου σε συνδυασμό με τα έργα της Νίνας Παπακωνσταντίνου που υπάρχουν στον εκθεσιακό χώρο και δημιουργούνται με αφορμή βιβλία που αγαπά, τα παιδιά θα αντιληφθούν πώς το κείμενο μπορεί να γίνει έργο τέχνης και πώς η τέχνη μάς συμπεριλαμβάνει όλους!

 

Πληροφορίες

Χώρος διεξαγωγής: Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο,104 36)

Ώρα: 11.00
Διάρκεια: 60-70’

Κρατήσεις: Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, 210-5202420 (Δε-Πα 10.00-13.00)
*Περιορισμένος αριθμός ατόμων

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:
cultureisathens.gr
gasmuseum.gr
opanda.gr