Whisky Live | 04 - 05 Μαρτίου 2023

Σάββατο, 04 Μαρ 2023 - Κυριακή, 05 Μαρ 2023

Μηχανουργείο, Προαύλιο Μηχανουργείου, Αποθήκη

Εκδήλωση

Η μεγαλύτερη έκθεση για whisky σε όλο τον κόσμο προσγειώνεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στις 4-5 Μαρτίου.

 

Ένα διήμερο γεμάτο Whisky αλλά και Gin, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά.

 

Το ουίσκι δεν θέλει βιασύνη και άγχος. Θέλει να είσαι χαλαρός, να φέρεις το ποτήρι κοντά στη μύτη και να ανακαλύψεις τα αρώματά του αργά και σταθερά. Όποτε είσαι έτοιμος, να πάρεις μια γεμάτη γουλιά στο στόμα, χωρίς να την καταπιείς αμέσως. Να την αφήσεις για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενεργοποιηθούν οι αδένες και έτσι να νιώσεις κάθε γεύση από το uisge beatha, όπως λέγεται το ουίσκι στη γλώσσα των Κελτών Σκωτών και σημαίνει “το νερό της ζωής”. Το ουίσκι δεν είναι “fast drink”. Είναι απόλαυση.

 

Στις 4 & 5 Μαρτίου η απόλαυση θα φτάσει στο top στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με τον μεγαλύτερο διεθνή θεσμό εκδηλώσεων γύρω από το ουίσκι, το Whisky Live. Το Whisky Live, το οποίο αυτή τη στιγμή γίνεται σε περισσότερες από 30 πόλεις παγκοσμίως, ξεκίνησε από το Τόκιο και το Λονδίνο το 2000 και θεωρείται το μεγαλύτερο και μακροβιότερο event ουίσκι σε όλο τον κόσμο.

 

Οι φίλοι του εκλεκτού αυτού αποστάγματος στην Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να απολαύσουν περισσότερες από 100 μοναδικές ετικέτες, που δεν μπορούν να βρουν σε super market και σε συνοικιακές κάβες, αλλά και να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για το χρυσαφένιο αυτό ποτό στα masterclasses, σε παρουσιάσεις δηλαδή που θα γίνουν από ειδήμονες του καλού ουίσκι. 

 

Τα ουίσκι θα είναι χωρισμένα ανά περιοχή. Θα ταξιδέψουμε από την Σκωτία στην Αμερική, από την Αμερική στην Ιρλανδία και από την Ιρλανδία στην Ιαπωνία, ενώ θα υπάρχουν “διαμαντάκια” και από διάφορα άλλα σημεία του πλανήτη που η παραγωγή ουίσκι δεν είναι τόσο διαδεδομένη. Εκτός από την κεντρική έκθεση γευσιγνωσίας, θα υπάρχει και η VIP έκθεση, όπου εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν ελεύθερα τις πιο εκλεκτές και ακριβές ετικέτες, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 200 έως και 800 ευρώ το μπουκάλι. 

 

Για όσους είναι λάτρεις και του gin έχει στηθεί επίσης ένα Gin Garden, με ιδιαίτερες ετικέτες gin και gin tonic προσφερόμενες για tasting.

Φυσικά θα υπάρχει και liquer shop από την Cava Nektar, όπου θα μπορείτε να προμηθευτείτε τις ετικέτες που δοκιμάζετε καθώς και premium εμφιαλώσεις σε ειδικές τιμές.

 

Επίσης θα υπάρχει ένα cocktail corner, όπου εξαιρετικοί mixologists θα ετοιμάζουν τόσο γνωστά και αγαπημένα cocktails, όσο και πιο ιδιαίτερα, ενώ παράλληλα στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει street food corner με πεντανόστιμες λιχουδιές για να συνοδεύσουμε το ποτό μας. Στον χώρο θα υπάρχει DJ που θα παίζει μουσική, αλλά και η μπάντα Blues Cargo με τον καταξιωμένο μουσικό διεθνούς φήμης Μπάμπη Τυρόπουλο, μετατρέποντας το tasting σε party.

 

Σε αντίθεση με άλλα φεστιβάλ που πληρώνεις ένα ποσό μόνο για να μπεις στον εκθεσιακό χώρο και εκεί πρέπει να πληρώσεις κάθε περίπτερο ξεχωριστά για να δοκιμάσεις ό,τι προσφέρεται, στο Whisky Live πληρώνεις 25 ευρώ, αλλά έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις από όσα, μα όσα ουίσκι θέλεις. Για την VIP έκθεση το εισιτήριο είναι 50 ευρώ για να πιεις σπάνια ουίσκι που υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσεις εύκολα.

 

 

Πληροφορίες εισιτηρίων:

25 whisky live & Gin garden experience - 1 day

Περιλαμβάνει tasting στο βασικό χώρο της έκθεσης, με πρόσβαση σε πάνω από 100 ετικέτες whisky, ιδιαίτερα gin, και την συμμετοχή σε masterclasses

Είσοδος για 1 ημέρα

40 whisky live & Gin garden experience - 2 days

Περιλαμβάνει tasting στο βασικό χώρο της έκθεσης, με πρόσβαση σε πάνω από 100 ετικέτες whisky, ιδιαίτερα gin, και την συμμετοχή σε masterclasses

Είσοδος για 2 ημέρες

35 whisky live & Gin garden experience + food & cocktail - 1 day

Περιλαμβάνει tasting στο βασικό χώρο της έκθεσης, με πρόσβαση σε πάνω από 100 ετικέτες whisky, ιδιαίτερα gin, και την συμμετοχή σε masterclasses για 1 ημέρα, συν 1 cocktail και 1 street food

Είσοδος για 1 ημέρα

50 whisky live & Gin garden experience + VIP lounge - 1 day

Περιλαμβάνει tasting στο βασικό χώρο της έκθεσης, με πρόσβαση σε πάνω από 100 ετικέτες whisky, ιδιαίτερα gin,την συμμετοχή σε masterclasses και την είσοδο στο VIP lounge όπου θα βρίσκονται σπάνιες ετικέτες whisky που φτάνουν μέχρι και τα 800 ευρώ. Είσοδος για 1 ημέρα

80 whisky live & Gin garden experience + VIP lounge - 2 days

Περιλαμβάνει tasting στο βασικό χώρο της έκθεσης, με πρόσβαση σε πάνω από 100 ετικέτες whisky, ιδιαίτερα gin,την συμμετοχή σε masterclasses και την είσοδο στο VIP lounge όπου θα βρίσκονται σπάνιες ετικέτες whisky που φτάνουν μέχρι και τα 800 ευρώ. Είσοδος για 2 ημέρες