Athens Music Week | Live Main Stage | Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Πέμπτη, 01 Ιουν 2023 από 20:00 - 23:59

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

Η συναυλιακή δράση του Athens Music Week κορυφώνεται με ένα εκρηκτικό, "φεστιβαλικό" live show την πρώτη βραδιά του καλοκαιριού!

 

Για ακόμη μία χρονιά, το Athens Music Week ολοκληρώνει τις δράσεις του με μία μεγάλη συναυλία στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης. Φρέσκα σχήματα του εναλλακτικού, μουσικού τοπίου της χώρας που έχουν αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό θα συναντήσουν την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο Live Main Stage του AMW έναν φοβερό παραγωγό και live performer από τη Τουρκία που μαγεύει τα πλήθη με το μοναδικό του κράμα χορευτικής, ηλεκτρονικής μουσικής. 

Έχοντας ως στόχο να αναδείξει και να προωθήσει Έλληνες καλλιτέχνες διεθνώς, να συστήσει ξένα μουσικά ονόματα στην εγχώρια αγορά, καθώς και φυσικά να προσφέρει μία αξέχαστη live εμπειρία στο κοινό, το AMW παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό και συναρπαστικό line up στο οποίο οι ψυχεδελικές, κιθαριστικές εξερευνήσεις και η ανατολίτικη electro γίνονται ένα με το ποιητικό, ελληνικό ροκ και τις βαλκανικές πολυφωνίες.

Hey! Douglas (ΤR)

Ο έμπειρος Τούρκος παραγωγός και live performer έρχεται στη χώρα μας με το πολυμελές σχήμα του για να μας ξεσηκώσει με το εντυπωσιακό, και άκρως χορευτικό, set του! Ο κατά κόσμον Emin Yasin Vural κυκλοφόρησε το 2019 το ντεμπούτο του  «Marşandiz»  ως Hey! Douglas και γρήγορα έκανε αίσθηση τόσο στην εναλλακτική σκηνή της χώρας του, όσο και σε διάφορες, «ανήσυχες», μουσικές γωνιές του πλανήτη. Αναμειγνύοντας με μοναδικό τρόπο στοιχεία από ψυχεδελικό rock, funk και hip-hop με γερές δόσεις ανατολίτικης, ηχητικής παράδοσης, δημιουργεί ακαταμάχητες, ηλεκτρονικές μελωδίες που προκαλούν ακαριαία ευφορία. Το μόνο βέβαιο είναι πως το βράδυ της 1ης Ιουνίου θα κερδίσει και το ελληνικό κοινό με μία μεθυστική, live μουσική παράσταση!

Παιδί Τραύμα (GR)

Το Παιδί Τραύμα έχει καταφέρει με τους εξομολογητικούς στίχους στα ελληνικά και τον ποιητικό, pop-rock ήχο του να κερδίσει φανατικούς πιστούς στις τάξεις του εγχώριου, εναλλακτικού κοινού. Έχοντας στις αποσκευές το τρίτο και πιο ολοκληρωμένο δίσκο του «Μέινστριμ» από την United We Fly – έχουν προηγηθεί τα "Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις" (2018) και "Θα Καταστρέψω τον Κόσμο" (2020) – καταφθάνει με την μπάντα του στην Κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης και του AMW για μία άχαστη και εκρηκτική συναυλία που θα συνδέσει το κοινό με τα βαθύτερα, συναισθήματα του υπό τον ήχο υπέροχων ενορχηστρώσεων.

The Steams (GR)

Με ηχητική πυξίδα τις καθαριστικές, ψυχεδελικές τους εξερευνήσεις, που αποπνέουν περιπέτεια και φαντασία, οι Steams έχουν καθιερωθεί ως μία από τις πιο ισχυρές δυνάμεις της εγχώριας, νεοψυχεδελικής σκηνής. Έχουν γράψει χιλιόμετρα στους δρόμους περιοδεύοντας τις δύο ανεξάρτητες, κυκλοφορίες τους μέχρι στιγμής – "Wild Ferment" (2018) και "Mild Conquest (2022) - ενώ έχουν εμφανιστεί στο ίδιο σανίδι με τους The Cure, Michael Kiwanuka, Peter Murphy (Bauhaus), Black Angels Lumerians, Naxatras κ.α. Με φόρα από το πρόσφατο tour τους στη Γαλλία, θα χαρίσουν στο κοινό του ΑΜW μία μοναδική, συναυλιακή εμπειρία με σώμα και πνεύμα ελεύθερο υπό την ευλογία φαζαριστών, ηλεκτρισμένων κιθάρων.

Babo Koro (GR)

Οι Babo Koro είναι ένα εκρηκτικό μουσικό σχήμα που τo 2019 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο "Σίσυφος". Μαζί με τα κινηματογραφικά singles "Γέλα μου" (2019), "Το Θεριό" (2022) και "Του ποταμού ο χορός" (2023), οι Babo Koro έχουν δημιουργήσει έναν χαρακτηριστικό ήχο, στον οποίο οι παραδοσιακότροποι ρυθμοί και μελωδίες μπλέκουν με τη σύγχρονη progressive rock ενορχήστρωση και τις βαλκανικές πολυφωνίες. Οι στίχοι τους μοιάζουν με επίκαιρο παραδοσιακό αφήγημα, και οι ενεργητικές εμφανίσεις τους δημιουργούν άμεση σύνδεση με το κοινό, ακροβατώντας μεταξύ γλεντιού και χορευτικής συναυλίας. Αυτό θα συμβεί και στη συναυλία τους στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης που θα ανοίξει το μενού του Live Main Stage!

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους καλλιτέχνες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://www.athensmusicweek.gr/amw-2023-live-main-stage/

 

Εισιτήρια:

Εισιτήριο Live Main Stage: 10 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (στην είσοδο)

Τριήμερο εισιτήριο φεστιβάλ & συνεδρίου: 25 ευρώ (προπώληση), 30 ευρώ (στην είσοδο).

Περιλαμβάνει είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του AMW καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου σε όλα τα venues.

 

Προσφορές / Προπώληση εισιτηρίων:


https://www.athensmusicweek.gr/el/tickets/

https://www.viva.gr/tickets/music/athens-music-week-live-main-stage/

 

 Ώρα έναρξης: 20.00 

 

Μάθε περισσότερα στο athensmusicweek.gr 

Follow us @athensmusicweek

Facebook | Instagram | Youtube | Vimeo | Twitter | LinkedIn | Tik Tok