13o Athens Open Air Film Festival | Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Παρασκευή, 30 Ιουν 2023 από 21:30 - 23:59

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

13ο ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL | Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2023 |

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το 13o Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει τον Αταίριαστο του Κόπολα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Athens Open Air Film Festival διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με μεγάλο χορηγό τη Nova.

H κινηματογραφική γιορτή του καλοκαιριού επιστρέφει για 13η χρονιά με ένα πλούσιο και απολαυστικό πρόγραμμα, σε δημοφιλείς προορισμούς στην πόλη της Αθήνας, ανάμεσα στους οποίους και η πολυαγαπημένη σταθερά της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ | 21:30

Ο ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΣ του Φράνσις Φορντ Κόπολα (Rumble Fish, 1983 | 94’)

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Πειραιώς 100, Γκάζι - Είσοδος από οδό Ιάκχου

Επετειακή προβολή για τα 40 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της ταινίας, με ολοκαίνουργια και ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια

Στην Τάλσα, θεωρητικά, αλλά μάλλον σε ένα αλλόκοτο μέρος που μοιάζει να βρίσκεται έξω από τόπο και χρόνο, ο Ράστι Τζέιμς (ο Ματ Ντίλον με την ορμή ενός νεαρού Μπράντο) ενηλικιώνεται και ανδρώνεται στη σκιά του θρύλου-αδερφού του, Μοτορσάικλ Μπόι (ο δανδής τότε Μίκι Ρουρκ στον καλύτερο ρόλο του), κάποτε κυρίαρχο των συμμοριών, ο οποίος επιστρέφει μετά από χρόνια για να υπογράψει την παρακαταθήκη του με μια απονενοημένη πράξη και να συμφιλιωθεί με τον χαμένο πατέρα (Ντένις Χόπερ).

Με αφετηρία το μυθιστόρημα στης Σούζαν Χίντον ο Κόπολα πλάθει μια ποπ «αρχαία τραγωδία» για τη σύγκρουση και την τραγική συμφιλίωση δυο αδερφών και δυο γενιών που ερίζουν για ένα ανύπαρκτο τελικά «βασίλειο» και ανακαλύπτουν τους δεσμούς τους, ξεδιπλώνοντας μαζί έναν μοναδικό ύμνο στη φευγαλέα νεότητα και μαζί ένα αριστουργηματικό στοχασμό πάνω στο πέρασμα του χρόνου και τη φθαρτότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Στιούαρτ Κόπλαντ των Police υπογράφει ένα αξεπέραστο soundtrack συντελώντας μαζί με την εκπληκτική, γεμάτη κοντράστ ασπρόμαυρη φωτογραφία του Στίβεν Μπούρουμ σε μια απόκοσμα ονειρική ατμόσφαιρα. Λευτέρης Αδαμίδης

Βρείτε τις ΣΥΝΟΨΕΙΣ των ταινιών του προγράμματος ΕΔΩ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τις ταινίες βρείτε ΕΔΩ.

Το Flyer του 13ου Athens Open Air Film Festival σε pdf αρχείο ΕΔΩ.

Λεπτομέρειες της διοργάνωσης, συνόψεις των ταινιών του προγράμματος και χάρτες των τοποθεσιών των προβολών μπορείτε να βρείτε στο σάιτ του φεστιβάλ www.aoaff.gr (το σάιτ ενημερώνεται και η νέα εκδοχή με όλες τις πληροφορίες θα είναι στον αέρα την Πέμπτη 15 Ιουνίου).

Για διαρκή ενημέρωση, νέες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram, Twitter.