ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ (Full Band) ‘‘7 Υears of Fusion’’ | Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Τετάρτη, 12 Ιουλ 2023 από 21:00 - 23:59

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

‘‘Μέσα από τους απλούς ανθρώπους, τους κοινούς θνητούς, μπορεί να αλλάξει κάτι…’’.  (Κοινοί Θνητοί)

Ένα από τα πιο ξεχωριστά και καινοτόμα συγκροτήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, οι ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ, μας προσκαλούν σε μια μεγάλη γιορτή - ηχοθέαμα για ‘‘ψαγμένα’’ παιδιά!

Οι Κοινοί Θνητοί δεν θα υπήρχαν, αν η ζωή ήταν ωραία. Ο απώτερος σκοπός αυτού που κάνουν, είναι να αναδείξουν τα αδιέξοδα ενός κοινωνικού συστήματος,  που αδικεί ολοένα και περισσότερο τους πιο «αδύναμους». Δεν εκφράζουν απλώς μεμονωμένες αναφορές σε αυτό που συντελείται γύρω μας, αλλά θέλουν να δίνουν και κάποια διέξοδο χρησιμοποιώντας την μουσική τους ως μέσο για έναν καλύτερο κόσμο! Αυτό άλλωστε είναι που τους δίνει μεγαλύτερο νόημα στο να συνεχίζουν να κάνουν την τέχνη που αγαπούν!

Το αγαπημένο 6μελές συγκρότημα από το Αλιβέρι της Εύβοιας, δεν κατατάσσεται μουσικά σε κανένα συγκεκριμένο είδος, καθώς η τέχνη τους παράγεται από την συσσώρευση ετερόκλητων στοιχείων! Τους αρέσει να μπλέκουν ρυθμούς και μουσικά όργανα και να μιξάρουν μεταξύ τους, ένα συνονθύλευμα  ηχοχρωμάτων, που σε ταξιδεύει από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το ροκ, μέχρι το χιπ-χοπ. Αυτό άλλωστε τους κάνει ιδιαίτερους και μοναδικούς!

Οι στίχοι τους έχουν χαρακτηριστεί ως «βαθιά αιχμηροί και πολιτικοί» και εκφράζουν την υγιή πλευρά της ανθρώπινης υπόστασης, δίνοντας τροφή για σκέψη και δημιουργώντας, έναν κοινωνικό προβληματισμό, καθώς καυτηριάζουν συχνά πραγματικές καταστάσεις και γεγονότα, κάτι που θεωρούν αναγκαίο.

Το συγκρότημα έχει ιστορικό ακτιβισμού λαμβάνοντας μέρος σε συναυλίες ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ατόμων πληγμένων από καταστροφές καθώς και σε συμπαράσταση κινητοποιήσεων. Απευθύνονται σε άτομα με τα οποία μοιράζονται τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, αλλά κυρίως τα ίδια όνειρα για το μέλλον και δεν πιστεύουν πως η τέχνη θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά πως με σύμμαχο την τέχνη, η αλλαγή του κόσμου αποκτά ρυθμό.

Το YouTube τους έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στο τραγούδι τους, ‘’Του κόσμου οι λαοί’’, (πλέον «Σ’ αυτή τη μηχανή»), κρίνοντας το ακατάλληλο, με τον κόσμο τους να αντιδρά, στηρίζοντας και εκτοξεύοντας τις προβολές του εν λόγω τραγουδιού. Το συγκεκριμένο τραγούδι που μιλάει για την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την παιδική εργασία και ότι σχετίζεται με το ισχύων εκμεταλλευτικό σύστημα, συνεχίζει να συντροφεύει αγώνες εργαζομένων, μαθητών κλπ.

Οι Κοινοί Θνητοί επιστρέφουν την Τετάρτη 12 Ιουλίου, σχεδόν ένα χρόνο μετά, από την πολυσυζητημένη τους συναυλία στο Θέατρο Βράχων, για να πυροδοτήσουν, να αφυπνίσουν και να εμπνεύσουν κάθε αντίσταση απέναντι στα σκοτάδια της ψυχής, σε μια συναυλία πλημμυρισμένη από τις φωτεινές και καταιγιστικές μουσικές τους!

_______________________________________

‘’Η δύναμη βρίσκεται σε αυτούς που κάνουν αυτόν τον πλανήτη να γυρίζει. Είναι αυτοί που γρασάρουν τις μηχανές κι αυτοί που σκάβουν όλη μέρα, αυτοί που γιατρεύουν τον άρρωστο κι αυτοί που διδάσκουν τα παιδιά μας. Φτάνει να καταλάβουν τη δύναμή τους’’.
-  (Κοινοί Θνητοί).

 

ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ (Full Band)

·         Μητσοφου: Ραπ

·         Αντώνης Μεϊμάρης: Μπάσο

·         Τάσος Μεϊμάρης: Λαούτο, Τρομπέτα, Φωνή

·         Παναγιώτης Μπαρόλας: Κιθάρα, Φωνή

·         Κωνσταντίνος Μαργαρίτης: Πλήκτρα

·         Στέλιος Γκίνης: Τύμπανα

·         Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

 

Urban Pulse
Οι Urban Pulse είναι ένα Χιπ Χοπ συγκρότημα απο την Θεσσαλονίκη που απαρτίζουν οι Χακ(Mc, Παραγωγός), Έψιλον Ρο(Mc),Monte (Mc) και Παύλος Φαρμάκης aka Medical P (παραγωγός, κιθάρα).

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά το 2015 αλλά υπήρχε σαν ομάδα γκράφιτι και παραγωγής από το 2011.
Εχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους και ένα Ep (Αντοχή, Πριν Την Εκκίνηση, Σημάδια Στους Αγκώνες, Για Μια Ανάσα Στο Διάστημα, Ως Εδώ Καλά), ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογές και δίσκους άλλων σχημάτων όπως το Αντίληψη των Κοινών Θνητών, το Blood Round, το Dohyō του Sumo.

Χαρακτηριστικό του ήχου των Urban Pulse είναι ο συνδοιασμός σκοτεινών δειγμάτων με ατμοσφαιρικές κιθάρες, βαριά τύμπανα και σύνθια, ενώ ο στίχος έχει κοινωνικοπολιτικό και στοχαστικό κατά βάση περιεχόμενο.

Οι Urban Pulse είναι επίσης ιδρυτικά μέλη της Black Stars Records μια δισκογραφικής εταιρείας που σκοπό έχει να στηρίξει καλλιτέχνες που ασχολούνται με την ριζοσπαστική τέχνη σε όλα τα επίπεδα.

Πληροφορίες:

Doors open 19:30 – Starts: 21:00

- Early Bird: 10€

* (Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων)

- Υπόλοιπη προπώληση: 12€

- Ταμείο: 15€

 

Special Guest: URBAN PULSE

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

- Προπώληση εισιτηρίων: 

- Fb event:

- Κοινοί Θνητοί https://koinoithnitoi.gr/