«Ανθρωπογεωγραφία» | Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Λάκη | 18 - 30 Ιουλίου 2023

Τρίτη, 18 Ιουλ 2023 - Κυριακή, 30 Ιουλ 2023

Δεξαμενές Καθαρισμού

Εκδήλωση

Η «Ανθρωπογεωγραφία» είναι η 19η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Λάκη και πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο χώρο Δεξαμενές Καθαρισμού από 18 έως 30 Ιουλίου 2023.

 

 

«Ανθρωπογεωγραφία»

Οι λέξεις αφήνουν ίχνη;

Πόσοι άνθρωποι ταξιδεύουν στην μνήμη;

Η καρδιά συγκρατεί τις συντεταγμένες των λαθών μας;

Είναι ο μετεωρισμός μια αντίσταση στα όνειρα;

Πόσοι άνθρωποι συνθέτουν μία ανθρωπογεωγραφία;

 

Ζωγραφισμένα πλάσματα επάνω σε φθαρμένες σελίδες λεξικών, σε χάρτες πλοίων και σε ξύλα κομμένα με μυτερό πριόνι, σχηματίζουν μία υβριδική ανθρωπογεωγραφία που χαράζει απροσδόκητες διαδρομές στον κόσμο μας.

 

Η αγνότητα, η αγάπη και η ομορφιά της ζωντανής μορφής χαρτογραφούν την ανθρώπινη πορεία σε αναζήτηση ενός αντίδοτου στην απαισιοδοξία, στο φόβο, στα δειλά όνειρα. Λέξεις και κείμενα -οδηγοί των ίσως, των θα, των μπορεί- σε μη προσχεδιασμένη ιχνηλάτηση, δημιουργούν νέα μονοπάτια.

 

Ιπτάμενοι παρατηρητές, ισορροπιστές, πληγωμένοι, θαρραλέοι, ονειροπόλοι, μοναχικοί, γεμίζουν αυτόν τον κόσμο με την εικόνα τους να σημαδεύει το αύριο.

Και κάπου εκεί το είδωλό μας, η δική μας φωνή ψιθυρίζει: «Ένας χάρτης είναι η ζωή, γεμάτος από ξεθωριασμένα ίχνη και ανομολόγητα όνειρα».

 

 

Ο Κώστας Λάκης είναι ζωγράφος. Έχει παρουσιάσει δεκαοκτώ ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει σε δεκατρείς ομαδικές. Επίσης, ασχολείται με την εικονογράφηση, τη σκηνογραφία και τη λογοτεχνική συγγραφή.

Έχει εκδόσει μία συλλογή διηγημάτων και θεατρικά του έργα έχουν βραβευθεί.

 

Εγκαίνια της έκθεσης: Τρίτη 18 Ιουλίου,  ώρα: 19:00.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Δευτ. Τριτ. Τετ. Πεμ. Παρ.: 17:00 – 21:30

Σάβ. & Κυρ.: 11:00 - 14:30 και 17:00 - 21:30

(22 & 23 Ιουλίου η έκθεση θα κλείσει στις 20:00 λόγω συναυλίας)