Αθανάσιος Μαλούκος | Terra Incognita | Έκθεση Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας | 24 Ιανουαρίου – 25 Φεβρουαρίου 2024

Τετάρτη, 24 Ιαν 2024 από 10:00 - Κυριακή, 25 Φεβ 2024 εώς 22:00

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

Ο Αθανάσιος Μαλούκος παρουσιάζει μια μεγάλη ατομική έκθεση Tαξιδιωτικής Φωτογραφίας, με θέματα από χώρες όπως η Ινδονησία, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Αιθιοπία, το Μεξικό, η ΛΔ του Κονγκό, το Βιετνάμ, αλλά και μέρη όπως το Σαχέλ, η Σιβηρία, ή τα Ιμαλάια.

Απομακρυσμένες φυλές, ανεξερεύνητες θρησκείες, άγνωστες τελετουργίες, πολιτισμοί που εξαφανίζονται ή εντυπωσιακά γεγονότα, καταγεγραμμένα για πρώτη φορά με έναν μοναδικό καλλιτεχνικό τρόπο.

“Terra Incognita”? “Αγνωστα Μέρη”;

Η έκθεση προσκαλεί τον θεατή σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των άγνωστων πτυχών της ανθρώπινης έκφρασης, προσφέροντας μια ματιά στις ζωές ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο, παραδόσεις και πεποιθήσεις, ακόμη και στα πιο “αγνωστα” μέρη του πλανήτη.

Ο Αθανάσιος Μαλούκος, πέρα από Πολιτικός Μηχανικός και ακούραστος ταξιδευτής, είναι και ένας εξειδικευμένος αφηγητής, που με τις εικόνες του ξεπερνά την επιφάνεια, για να προσφέρει μια πλούσια και καθηλωτική οπτική εμπειρία του απίστευτου πλούτου των πολιτιστικών και θρησκευτικών πρακτικών που απαντώνται σε όλο τον κόσμο.

Το έργο του, μέσα από πλούσιες υφές, ζωντανά χρώματα, υποβλητικές φωτοσκιάσεις και δυναμικές συνθέσεις, παρουσιάζει το πολυσύνθετο μωσαϊκό του ανθρώπινου πολιτισμού, πέρα απο σύνορα, διακρίσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά 100 περίπου φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων με μουσειακής ποιότητας εκτυπώσεις. Οι περισσότερες απο αυτές τις φωτογραφίες έχουν αποσπάσει τα κορυφαία βραβεία στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας.

Η περιγραφή κάθε φωτογραφίας γίνεται συγχρόνως στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα.

Υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένων πρωινών σχολικών επισκέψεων, μετά απο συνεννόηση.

Η Πρεσβεία του Μεξικού, και το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού παρέχουν την ευγενική τους αιγίδα.

 

Διάρκεια Έκθεσης:

Τετάρτη 24 Ιαν 2024 – Κυριακή 25 Φεβ 2024.

Ώρες λειτουργίας:

10:00 πμ - 10:00 μμ, Καθημερινά

Έναρξη: 24 Ιαν 2024, στις 7:30 μμ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ