23rd Athens Jazz | Open Call για την ανάδειξη ελληνικών μουσικών σχημάτων | έως Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Πέμπτη, 25 Ιαν 2024 - Τετάρτη, 14 Φεβ 2024

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

23rd Athens Jazz

27.05 – 02.06.2024

Open Call για την ανάδειξη ελληνικών μουσικών σχημάτων

*Υποβολή συμμετοχής έως την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 15:00

Το Athens Jazz, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης, επιστρέφει για 23η χρονιά από τον Δήμο Αθηναίων! Από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει τη μεγαλύτερη γιορτή της τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, χαρίζοντάς μας και φέτος μια εβδομάδα γεμάτη live μουσική, ρυθμό και ξεχωριστές παράλληλες δράσεις – όλα με ελεύθερη είσοδο.

To 23o Athens Jazz συγκεντρώνει στην κεντρικότερη open-air μουσική σκηνή της Αθήνας όλες τις παγκόσμιες τάσεις της τζαζ, οι οποίες θα εκφραστούν ζωντανά από καλλιτέχνες και σχήματα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Προτού, όμως, ανακοινωθεί το διεθνές line up, το Athens Jazz ρίχνει και φέτος τους προβολείς του στην εγχώρια τζαζ σκηνή, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη της τζαζ μουσικής.

Παραδοσιακά, το Athens Jazz αφιερώνει την πρώτη του ημέρα αποκλειστικά στην ελληνική τζαζ σκηνή, παρουσιάζοντας στο κοινό τους πιο δυνατούς εκπροσώπους της, όπως τους επιλέγει η καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ. Αν θέλετε, λοιπόν, να γίνετε ένα από τα εγχώρια μουσικά σχήματα που στις 27 Μαΐου θα ανοίξουν την αυλαία της κορυφαίας μουσικής διοργάνωσης της πόλης, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στον ανοικτό διαγωνισμό του Athens Jazz, μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου!

Στόχος του open call είναι να αναδειχτούν συνολικά τρία μουσικά σχήματα:

  • η επίσημη ελληνική συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ,
  • η Jazz+ πρόταση, ένας καλλιτέχνης ή μουσικό σχήμα που δεν προέρχεται απαραίτητα από τον χώρο της τζαζ, αλλά συνδυάζει στοιχεία της τζαζ με ένα ή περισσότερα μουσικά είδη, και
  • η νέα μουσική πρόταση του Athens Jazz από νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Η τριμελής καλλιτεχνική επιτροπή του Athens Jazz, που θα αναλύσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν και θα επιλέξει τους εκπροσώπους των τριών κατηγοριών, αποτελείται από τους Γιώργο Χαρωνίτη (δημοσιογράφος, μουσικός συντάκτης), Γιώργο Μουχταρίδη (ραδιοφωνικός παραγωγός, διευθυντής του Athens Voice Radio 102.5) και Λεωνίδα Αντωνόπουλο (μουσικός παραγωγός, διευθυντής του Kosmos 93.6).

Στείλτε εδώ την αίτηση συμμετοχής σας,

έως την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 15:00.

H εμπειρία της συμμετοχής στο Athens Jazz από τους νικητές του open call 2023

«Η συμμετοχή μας στο Athens Jazz 2023, εκτός από τιμητική, ήταν και μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε σε μια άψογη διοργάνωση για ένα πολυάριθμο κοινό. Ευχόμαστε ο θεσμός να συνεχιστεί και να δίνει τη δυνατότητα σε ολοένα περισσότερους Έλληνες μουσικούς να παρουσιάζουν τη δουλειά τους», Spiral Trio, Επίσημη ελληνική συμμετοχή 2023

«Η εμπειρία στο Athens Jazz ήταν συναρπαστική! Είναι ένα φεστιβάλ οργανωμένο με πολλή αγάπη για τη μουσική και νιώθω πολύ τυχερή που μου έδωσε χώρο να παίξω τη μουσική μου στην κατηγορία Jazz+. Ο κόσμος γέμισε την Τεχνόπολη και τις καρδιές μας, δίνοντας ρυθμό και ενθουσιασμό στο παίξιμό μας. Αναμφίβολα, η περσινή μου συμμετοχή μού άφησε μια ζεστή αγκαλιά να θυμάμαι», Nefeli Fasouli Quintet, Jazz+ 2023

«Υποβάλαμε για πρώτη φορά συμμετοχή και η επιλογή του γκρουπ μας ήταν μια πολύ ευχάριστη και τιμητική έκπληξη, καθώς γνωρίζαμε ότι ο διαγωνισμός συγκεντρώνει πολλές αιτήσεις. Το live ήταν μια μοναδική εμπειρία, για πρώτη φορά βρέθηκα σε ένα τόσο υπέροχο stage μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό με αυτό το project», Thomas Mitrousis Quartet, Νέα μουσική πρόταση 2023

Χαρακτηριστικά & Οδηγίες κατάθεσης υποψηφιότητας:

  • Κατάθεση υποψηφιότητας – Καταληκτική ημερομηνία: Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 15:00
  • Κατάθεση υποψηφιότητας μέσω Google Form στο παρακάτω link: https://forms.gle/zG1uqjUDpcbAotFBA (τίτλος: Μουσικός διαγωνισμός για το 23ο Athens Jazz)
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο open call είναι η ελληνική υπηκοότητα του βασικού μέλους (frontman/ frontwoman) του γκρουπ. Για γκρουπ χωρίς βασικό μέλος, απαραίτητη είναι η ελληνική υπηκοότητα της πλειονότητας των μελών του.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2130109300 καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 11:00 έως τις 16:00.

*Για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία jazzy news, ακολουθήστε τις σελίδες του Athens Jazz στα Facebook & Instagram και μην ξεχάσετε να κάνετε subscribe στο κανάλι του Athens Jazz στο Youtube. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το website του φεστιβάλ athensjazz.gr.

#AthensJazz

#AthensJazz2024

#AthensJazzOpenCall