HEMI INCUBATOR - Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής για επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας & επιχειρηματίες από την Κεντρική & Νοτιοανατολική Ευρώπη

Πέμπτη, 25 Ιαν 2024 - Κυριακή, 18 Φεβ 2024

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

Έχεις μία καλή ιδέα για μία μουσική επιχείρηση ή ένα μουσικό επιχειρηματικό project στα αρχικά του στάδια; Αναζητάς καθοδήγηση, επιχειρηματικές ευκαιρίες ή διεθνείς  διασυνδέσεις;

Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024 (24.00 CET)

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ως κύριος συνεργάτης του HEMI – Hub for the Exchange of Music Innovation, παρουσιάζει με μεγάλη χαρά για τρίτη χρονιά το HEMI Incubator, το πρώτο πρόγραμμα ανάπτυξης για επιχειρήσεις και επαγγελματίες του μουσικού κλάδου σε ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το HEMI Incubator είναι ένα πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης που απευθύνεται σε μουσικούς επιχειρηματίες και εταιρείες από 9 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ανατολικής Ευρώπης: Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία.

Το HEMI Incubator προσφέρει υβριδικά, εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο να φέρει απτά αποτελέσματα σε επαγγελματίες της μουσικής και ήδη αναγνωρισμένες εταιρείες (επιχειρηματίες / ΜΜΕ / startups στον τομέα της μουσικής).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων του μουσικού κλάδου:

1> Επαγγελματίες που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα, θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα υπηρεσία, προϊόν ή εταιρεία που σχετίζεται με τη μουσική βιομηχανία και χρειάζονται υποστήριξη για να το μετατρέψουν σε απτό προϊόν ή υπηρεσία.

2> Μουσικοί επιχειρηματίες που θέλουν να αναπτύξουν τα υπάρχοντα προϊόντα/υπηρεσίες τους και να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους σε νέες αγορές.

Το HEMI Incubator αναπτύσσεται από τους οργανισμούς-μέλη της πρωτοβουλίας HEMI σε συνεργασία με κορυφαίους εμπειρογνώμονες και μέντορες του κλάδου και σε συνεργασία με μερικούς από τους πιο ενεργούς και προσανατολισμένους στα αποτελέσματα μουσικούς και τεχνολογικούς οργανισμούς / ενώσεις στην Ευρώπη, όπως το EIT Digital (EU), το IMPALA (EU), το Lift99 (EE), το Music Innovation Hub (IT) και το Music Tech Europe (EU).

Τα επιλεγμένα projects θα λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση, δυνατότητα συμμετοχής σε εργαστήρια εκμάθησης εξειδικευμένων επιχειρηματικών θεμάτων και διαπροσωπικών δεξιοτήτων και διαπιστεύσεις για μουσικά συνέδρια και showcase φεστιβάλ των εταίρων του HEMI. Θα συμμετέχουν επίσης σε εκδηλώσεις δικτύωσης, pitching και matchmaking με βασικούς εκπροσώπους του κλάδου. Επιπρόσθετα, 6 από τις εταιρείες θα λάβουν επιχορήγηση για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέας (μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος).

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;  • Μουσικοί επιχειρηματίες ή εταιρείες, που προσφέρουν βιώσιμες λύσεις στον  μουσικό κλάδο
  • Επαγγελματίες που πρόκειται να δημιουργήσουν μια νέα υπηρεσία, προϊόν ή εταιρεία που σχετίζεται με τον κλάδο της μουσικής 
  • Εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες σε μία από τις 9 χώρες HEMI - Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία. (Ισχύει μόνο για τη ροή 2). 
  • Πολίτες των 9 χωρών HEMI που ζουν οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες ΕΖΕΣ.

Η επιλογή θα γίνει μέχρι τις αρχές Μαρτίου και το πρόγραμμα Incubator θα διαρκέσει από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2024.

Μη χάνεις χρόνο! Κάνε τώρα την αίτηση σου στο παρακάτω link και διαμόρφωσε το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας: HEMI Incubator 2024

Reigo από το Fairmus: "Το HEMI Hub είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανεβείτε επίπεδο με διεθνείς διασυνδέσεις μεταξύ δημιουργικών και καινοτόμων ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη [...] Ήταν σίγουρα ένας από τους καλύτερους επιταχυντές για το Fairmus και συνιστώ ανεπιφύλακτα να λάβετε μέρος σε αυτή τη μοναδική ευκαιρία και να υποβάλετε αίτηση στο HEMI Hub 2024!»

Kristjan από την Scoremusic: «Ήταν φοβερή εμπειρία και προνόμιο να βρίσκομαι στο HEMI Incubator για έξι μήνες, να αποκτήσω την τεχνογνωσία των επαγγελματιών της μουσικής βιομηχανίας, να διευρύνουμε το δίκτυό μας και να προσεγγίσουμε νέους πελάτες. Για μένα, ήταν επίσης πολύ χρήσιμο να προσεγγίσω το προϊόν / υπηρεσία μας σε ένα διαφορετικό πλαίσιο.»

Aleksandra από την SyncUp «Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα επιτάχυνσης HEMI σηματοδότησε ένα κομβικό ορόσημο στο επιχειρηματικό μου ταξίδι. Δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα. Είναι ένα ζωντανό, υποστηρικτικό δίκτυο που με καθοδήγησε μέσα από την πολυπλοκότητα της μετατροπής της επιχειρηματικής μου ιδέας σε έναν απτό, εφαρμόσιμο οδικό χάρτη».

Βρείτε περισσότερα και υποβάλετε την αίτηση σας για το πρόγραμμα στο ακόλουθο link

https://hemimusichub.com/hemi-incubator-2024-3/

HEMI Incubator Partners:

          

——

Hub for the Exchange of Music Innovation – HEMI: Το HEMI αποτελεί μια πρωτοβουλία 10 μουσικών οργανισμών από την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη (CSEE), που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων και την υποστήριξη καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου της μουσικής με στόχο να ανταποκριθούν στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς. 

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://hemimusichub.com/