Η επιβίωση είναι η 1η νίκη. Μετά, τι; | Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Πέμπτη, 15 Φεβ 2024 από 17:00

INNOVATHENS

Εκδήλωση

Ο καρκίνος έφυγε. Πέρασαν κάποια ή και πολλά χρόνια. Μετά τι; Τι συμβαίνει με τα παιδιά και τους εφήβους που νόσησαν με καρκίνο, τελείωσαν με τις θεραπείες τους, όλους αυτούς που έγιναν καλά; Και τι συμβαίνει με τις οικογένειες τους;

Είναι όλα καλά, έμειναν όλα πίσω ή μπορεί να απασχολεί μοναξιά, συναισθηματική ένταση, άγχος υποτροπής και φόβος για τη υγεία γενικά μετά τις θεραπείες, φόβος επανένταξης στην κοινωνία και το σχολείο, πιθανές αλλαγές της εικόνας του σώματος, οι διαπροσωπικές και ρομαντικές σχέσεις, το προσδόκιμο γάμου και τεκνοποίησης, η λαχτάρα να συνεχίσει η ζωή από εκεί απότομα άλλαξε..

Η επιβίωση είναι το πρώτο, σημαντικό και απαραίτητο βήμα, αλλά στόχος είναι η καλή ποιότητα ζωής και η συνολική σωματική και ψυχική υγεία.

Όλα τα παραπάνω μα και πολλά ακόμα θα συζητηθούν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού στις 15 Φεβρουαρίου το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ.

Η διάγνωση καρκίνου και οι θεραπείες είναι γεγονός, αλλά θα πρέπει στην καθημερινότητα (εργασία, ασφάλιση, δικαιώματα) η κοινωνία να υψώνει εμπόδια και να εισάγει συνεχώς κωλύματα? Γιατί να αποτελεί το ιστορικό του καρκίνου εμπόδιο στην δίκαιη μεταχείριση και στα προνόμια που απολαμβάνουν οι πολίτες της χώρας;

Τα τρία τελευταία χρόνια, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει επικεντρωθεί σε σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, προσπαθώντας να αφυπνίσει τη συνείδηση του ευρύτερου κοινού, να ενημερώσει ότι τα περισσότερα παιδιά και έφηβοι με καρκίνο θα ιαθούν. Διαδίδει κα εμπεδώνει την ελπίδα της ίασης των παιδιών, αλλά και τον ρόλο που παίζει η καλή ψυχολογία του παιδιού για αυτήν, τονίζοντας και την πολύπλευρη σημασία της εκπλήρωσης της ευχής. Παράλληλα, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού, αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σύμμαχοι, ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και, τελικά, δικαίωμα στη ζωή.

Φέτος και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, οι δύο Οργανισμοί συνασπίζουν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους, και ανοίγουν δημόσια τη συζήτηση για τα στερεότυπα του καρκίνου και τις ανισότητες που βιώνουν όσοι νόσησαν. Έτσι, στις 15 Φεβρουαρίου, σας περιμένουμε στο INNOVATHENS στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, να συζητήσουμε μαζί με νεαρές και νεαρούς Survivors ουσιαστικά θέματα που μας αφορούν όλους μας!

Οι θέσεις στον χώρο του INNOVATHENS είναι περιορισμένες. Εάν θέλετε να συμμετέχετε με φυσική παρουσία, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω