Scott Bradlee's Postmodern Jukebox | Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Τρίτη, 03 Σεπ 2024 από 21:00 - 23:59

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

Στην εποχή του ψηφιακού κόσμου και των streaming, η γοητεία των vintage μελωδιών συνεχίζει να αιχμαλωτίζει το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Post Modern Jukebox αναμφίβολα κρατάνε ψηλά την σημαία αυτής της τάσης, καταφέρνοντας να κεντρίζουν συνεχώς το ενδιαφέρον με την αισθητική και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την μουσική.

Η μουσική κολεκτίβα που εδώ και τουλάχιστον 13 χρόνια δίνει πνοή σε σύγχρονες επιτυχίες μετατρέποντας τον ήχο τους σε ρετρό αναμνήσεις, έρχεται στην Ελλάδα για ένα και μοναδικό μουσικό υπερθέαμα στην σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

Αφορμή της μοναδικής εμπειρίας που θα έχει την ευκαιρία να βιώσει το ελληνικό κοινό αποτελεί η διάσημη συναυλία «Pop music in a Time Machine» με την οποία οι Postmodern Jukebox ανακοίνωσαν μια νέα παγκόσμια περιοδεία προκειμένου να γιορτάσουν το 2024 με το διπλό ορόσημο τόσο της 10ης επετείου της περιοδείας τους όσο και της 1.000ης συναυλίας τους.

Στις 3 Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολη θα γίνει το όχημα για ένα εκθαμβωτικό και εμπνευσμένο ταξίδι στο σύμπαν των PMJ, όπου τα σύγχρονα earworms και οι εμβληματικές επιτυχίες της ποπ επαναλαμβάνονται σε κλασικά είδη όπως jazz, Swing, Doo-wop και Motown της δεκαετίας του 1920 και ζωντανεύουν από ένα καστ μερικών εκ των κορυφαίων τραγουδιστών, χορευτών και μουσικών του κόσμου, εκεί που το «The Great Gatsby» συναντά το «Sinatra at the Sands» και όλα μαζί το... «Back to the future».

Όταν ο πιανίστας Scott Bradlee, ξεκίνησε τη μουσική κολεκτίβα από ένα υπόγειο διαμέρισμα στο Queens της Νέας Υόρκης, γεννήθηκε μια διαδικτυακή, «viral» ιστορία επιτυχίας, που γρήγορα οδήγησε σε sold out παραστάσεις σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2014.

Η περιοδεία έλαβε διθυραμβικές κριτικές από το κοινό, τη μουσική βιομηχανία και από παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες. Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι "PMJ" έχτισαν τη φήμη του "Saturday Night Live” των τραγουδιστών παρουσιάζοντας στο κοινό δεκάδες εξαιρετικούς καλλιτέχνες, πολλοί από τους οποίους είχαν αγνοηθεί και λοιδορηθεί στο παρελθόν από τη δισκογραφική βιομηχανία, μετατρέποντάς τους σε αληθινούς αστέρες.

Δέκα χρόνια και δύο δισεκατομμύρια προβολές στο κανάλι τους στο YouTube αργότερα, κάθε παράσταση των PMJ είναι σαν μια ετήσια παράδοση για εκατοντάδες χιλιάδες αφοσιωμένους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, θαυμαστές που συχνά εμφανίζονται ντυμένοι με τη vintage αισθητική τους, πρόθυμοι να βυθιστούν ολοκληρωτικά στην εμπειρία.

"Μέχρι το τέλος του 2023, οι PMJ είχαν πραγματοποιήσει 937 παραστάσεις σε 44 χώρες σε 5 ηπείρους," λέει ο Bradlee, περήφανος για το δημιούργημά του, καθώς εξακολουθεί να δημιουργεί τις μουσικές διασκευές, αλλά και να διευθύνει τα σόου. "Όλη αυτή επιτυχία για τόσα χρόνια ήταν εντελώς απροσδόκητη για εμάς. Δεν υπάρχει μυστική συνταγή, εκτός ίσως την εμμονική αγάπη μας για τους κλασικούς ήχους αλλά και τη δέσμευση να αναδείξουμε εκπληκτικά ταλέντα.

Εξακολουθούμε να νιώθουμε τιμή και ταπεινότητα για την αγάπη με την οποία μας περιβάλλει το κοινό μας για αυτό το έργο, το οποίο συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας ωθεί σε νέες κορυφές της τέχνης. Είναι ο τέλειος γάμος και η 10η επέτειος της περιοδείας μας θα είναι μια γιορτή».

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων κλείνουμε μια θέση στη μουσική χρονομηχανή των Post Μodern Jukebox. Ladies and gentlemen you’re welcomed.

Πληροφορίες εισιτηρίων

www.pmjtour.com

www.more.com