Syntagma Watch

Τρίτη, 24 Σεπ 2019 από 10:00 - 17:00

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, INNOVATHENS

Επιχειρηματικότητα

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου σε συγχρηματοδότηση με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)συνεχίζοντας το σημαντικό έργο πολιτειακής εκπαίδευσης νέων πολιτών, ηλικίας 22-30 ετών, στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 διοργανώνει στο Innovathens Powered by SAMSUNG (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων) το δεύτερο βιωματικό σεμινάριο με θεματικό αντικείμενο «Πολιτικά Κόμματα, Δημοκρατία και Δικαιώματα».

Το σεμινάριο, το οποίο βασίζεται  σε σύγχρονες μεθόδους ομαδοσυνεργατικής και ενεργητικής μάθησης, στοχεύει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων θεσμικής σκέψης και επιχειρηματολογίας παράλληλα με την ενίσχυση της γνώσης των νέων πολιτών γύρω από την εξέλιξη των κομμάτων στην Ελλάδα σε συνάρτηση με την ανάπτυξη των δικαιωμάτων.

Με βασικό εισηγητή του Σεμιναρίου τον κ. Χρύσανθο Τάσση, Λέκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, οι συμμετέχοντες με βάση μια σειρά βιωματικών και ομαδοσυνεργατικών ασκήσεων και προβολή οπτικοακουστικού υλικού θα καλλιεργήσουν δεξιότητες επιχειρηματολογίας σε καίρια θέματα όπως:

  • Δημοκρατία, Κοινωνικό Κράτος, Δικαιώματα
  • Οργανωτική Δομή των Κομμάτων Ελίτ και των Κομμάτων Μαζών
  • Σοσιαλιστική Στρατηγική, Πολυσυλλεκτική Στρατηγική και Συναινετική Κοινωνία
  • Καπιταλισμός, Σοσιαλισμός
  • Οικονομική Κρίση - Νεοφιλελευθερισμός - Κρίση Κοινωνικού Κράτους.      

Ειδικότερα, στόχος του σεμιναρίου είναι:

  • Να εξοικειώσει τους νέους με τη διερεύνηση και τον εντοπισμό παραδοσιακών και νέων τεχνικών επιχειρηματολογίας σε διάφορες μορφές γραπτού και προφορικού λόγου. 
  • Να τους καλλιεργήσει δεξιότητες σκέψης και επιχειρηματολογίας πάνω σε βασικά ζητήματα της Δημοκρατίας.
  • Να τους καταστήσει ευφάνταστους δημιουργούς πρωτότυπης επιχειρηματολογίας στη βάση ομαδοσυνεργατικού πνεύματος.
  • Να τους δώσει την ευκαιρία να συναναστραφούν με πολίτες διαφορετικών γνωστικών πεδίων, ανακαλύπτοντας τη διεπιστημονικότητα της πολιτειακής παιδείας.

Η συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι δωρεάν και μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωσή του θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 μέσω του Παρατηρητηρίου Συνταγματικών και Θεσμικών Εξελίξεων SyntagmaWatch και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο https://www.syntagmawatch.gr/draseis/dilose-symmetoxi/

Οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι σχεδιασμένες με τρόπο που βοηθούν τους νέους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να αναπτύξουν ένα δίκτυο δημιουργικών συνεργασιών, αντιμετωπίζοντάς τους ως τους ιδανικότερους πρεσβευτές ενός δημιουργικού τρόπου σκέψης και δράσης για μια καλύτερη μελλοντική λειτουργία της πολιτείας και των θεσμών της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο https://www.syntagmawatch.gr/to-ergo/draseis/