Βιβλιοπαρουσίαση

Πέμπτη, 14 Νοε 2019 από 19:00

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100,

Εκδήλωση

Δύο Ερωτευμένα Φωτόνια ταξιδεύουν

από την Αμφιλύκη στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Βιβλιοπαρουσίαση

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 19.00, το Πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου σε προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Δύο Ερωτευμένα Φωτόνια στην Αμφιλύκη» της Ευαγγελίας Ρέγκλη από τις εκδόσεις ἡδυέπεια, και μαζί σε μια αξέχαστη συμπαντική περιπλάνηση…

…Μια φορά κι έναν καιρό, ο Αίνο και η Τωφ που είναι δύο φωτόνια με μια κοινή αρχή, δηλαδή, όπως τα ονομάζουν χαριτολογώντας οι επιστήμονες, «ερωτευμένα», αφού τριγυρίσουν σε μυριάδες γκρίζους και ψυχρούς πλανήτες και κομπάσουν πως είναι τα δύο πιο σοφά υπάρχοντα του κόσμου σε γνώση, φτάνουν στη γη, τρυπώνοντας σε μία συμπαντική σκουληκότρυπα!

<Εκεί, παίζοντας πάντα, γνωρίζονται με όλα τα γήινα είδη ζώων και φυτών και στο τέλος καταλήγουν να βλέπουν τον Κόσμο μέσα από τα μάτια δύο παιδιών…

Τα παιδιά αυτά συναντιούνται κάποτε κι ερωτεύονται «φωτονιακά»... Και όταν το ένα «φεύγει» για τους ουρανούς και το άλλο μένει στη Γη, αποκαλύπτουν μέσα από δύσκολες και επίπονες στιγμές στα καχύποπτα και φοβισμένα μυαλά των ανθρώπων, την άτοπη και άχρονη κβαντισμένη ταυτότητα στην επικοινωνία τους.

Απλά, αληθινά, παραμυθένια…

Το βιβλίο θα προλογίσει η φιλόλογος, θεατρολόγος, συγγραφέας και επιμελήτρια σεμιναρίων γραφής του Μικρού Πολυτεχνείου Μαριανίκη Δορμπαράκη. Ενώ ποιητικά αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι: Βασίλης Παναγόπουλος, Τόνια Πατρώνη, Λαμπρινή Μωραΐτου, Γεράσιμος Μπρούσκος, Μυρτώ Καμηλάκη, Παγώνα Καράμπελα  και η Δήμητρα Ξενάκη, εκλεκτοί φίλοι και συμμαθητές στα μαθήματα γραφής του Μικρού Πολυτεχνείου. Φιλική συμμετοχή από τη φιλόλογο Ροδοθέα Φλέγκα.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η ομάδα Artfygio-Τεχνών το καταφύγιο που θα σε παρασύρει με ένα εμπνευσμένο performance και θα σε ταξιδέψει με μοναδικό τρόπο στον κόσμο του Αίνο και της Τωφ. Αρκεί να αφεθείς στις κινήσεις τους! Η συμπαντική περιήγηση, θα ολοκληρωθεί με την 360° θέα στον ουρανό της νυχτερινής Αθήνας από το χώρο του Παρατηρητηρίου, δηλαδή στα 30 μέτρα ύψος…

Ένα ταξίδι στο σύμπαν… της ανθρώπινης ακτινοβολίας σε περιμένει!