Σεμινάριο capoeira με τον Mestre Cobra

Κυριακή, 26 Ιαν 2020

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100

Εκδήλωση

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤON MESTRE COBRA & ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΝΩΝ  

(BATIZADO E TROCA DE CORDAS)

H σχολή ABADA CAPOEIRA και οι εκπρόσωποί της στην Αθήνα Instrutor Muralha & Instrutor Tucano διοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο της πολεμικής τέχνης capoeira στο πλαίσιο εξέλιξης και προώθησης της αφροβραζιλιάνικης κουλτούρας. 

Το σεμινάριο ξεκινάει την  Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, με κεντρικό καλεσμένο τον Μestre Cobra από τη Βραζιλία και θα διαρκέσει 3 ημέρες. Θα λάβει χώρα σε αθλητικές εγκαταστάσεις, θα συνοδεύεται από εκδηλώσεις και παρουσιάσεις σε ανοικτούς δημόσιους χώρους και θα κορυφωθεί με μια εορταστική εκδήλωση την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο, στον χώρο Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ" στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, θα προσπαθήσουμε να εξελίξουμε την πολεμική τέχνη capoeira με σημαντικούς καλεσμένους από την παγκόσμια οργάνωση ABADA CAPOEIRA και να προωθήσουμε την ευρύτερη έννοια του αθλητισμού.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα μας: 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/1

ΑΕΡΟΦΥΛΑΚΙΟ 1 – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ”, ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

11:00 -15:00 

ΒΑTIZADO E TROCA DE CORDAS – ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΝΩΝ

*Για την καλύτερη διεξαγωγή του σεμιναρίου παρακαλούνται οι αθλητές να προσέρχονται στην ώρα τους. 

Λίγα λόγια για την capoeira

Τί είναι η capoeira; Δύσκολο κανείς να εξηγήσει, καθώς σε αυτή τη βραζιλιάνικη πολιτιστική έκφραση περιπλέκονται η μουσική, η πολεμική τέχνη, ο χορός, η ακροβασία, το παιχνίδι.

 Εξελίχθηκε στη Βραζιλία, αλλά προήλθε από αφρικανούς σκλάβους, οι οποίοι μετέτρεψαν τη κουλτούρα τους και τα έθιμά τους σε ένα είδος καμουφλαρισμένης πάλης, την οποία χρησιμοποίησαν για την απελευθέρωσή τους.  Σήμερα, η capoeira γίνεται όλο και πιο γνωστή σε όλο τον κόσμο και όποιος τη γνωρίζει μπορεί εύκολα να καταλάβει το γιατί. Άθληση, αυτοάμυνα, χορός, για όποιο λόγο και αν διαλέξει κανείς να ξεκινήσει capoeira θα μείνει ικανοποιημένος, διότι η capoeira τελικά είναι ελευθερία έκφρασης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε: 

Minotavros Team 6937132491

Instrutor Muralha 6949738687

Instrutor Tucano 6946907259

Abada-capoeira Minotavros-team

instrutor tucano abadá-capoeira