2019

Η Τεχνόπολη συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει με ένα πλούσιο επετειακό πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλους.
2016

Μια νέα εποχή ξεκινά για την Τεχνόπολη και την Αθήνα. Φωτίζονται τα 2 ιστορικά αεριοφυλάκια του παλιού εργοστασίου και εγκαινιάζεται το Παρατηρητήριο στο Νέο Υδαταέριο. Ξεκινά η λειτουργία του Athens Bikes, του πρώτου σταθμού ενοικίασης ποδηλάτων της πόλης, και του Sky Walk, ενός υπερσύγχρονου χώρου παιχνιδιού και διάδρασης για όλη την οικογένεια.
2014

Ιδρύεται το INNOVATHENS powered by Samsung, ένας ολοκληρωμένος κόμβος στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας για την Αθήνα. Το Αεριοφυλάκιο 2 του παλιού εργοστασίου μεταμορφώνεται σε έναν σύγχρονο συνεργατικό πολυχώρο.
2013

Ιδρύεται το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με στόχο να αναδειχτεί η ιστορική, κοινωνική και αρχιτεκτονική και τεχνολογική αξία του συγκροτήματος.
1999

Στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου φωταερίου φιλοξενούνται οι πρώτες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων καθιερώνεται ως ένας από τους πιο αναγνωρισμένους χώρους πολιτισμού της πόλης.
1984

Το εργοστάσιο φωταερίου κλείνει.
1952

Ιδρύεται η Δημοτική Επιχείρηση Φωταερίου Αθηνών (Δ.Ε.Φ.Α.).
Μετά το 1945

Το φωταέριο χάνει σταθερά έδαφος.
1938

Το Γκάζι γίνεται δημοτική επιχείρηση.
1887

Μία περίοδος ακμής αρχίζει για τη μικρή μονάδα φωταερίου της Αθήνας. Η ανάπτυξη αυτή συνδέεται με την επέκταση της χρήσης του φωταερίου ως μορφής ενέργειας στα σπίτια και στα εργοστάσια.
1857

Ιδρύεται το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και φωτίζεται η πρωτεύουσα.