Dee Dee Bridgewater | Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Δευτέρα, 15 Ιουλ 2024 από 21:30 - 23:59

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση

H Dee Dee Bridgewater, η λαμπερή ντίβα της Jazz που συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες ερμηνεύτριες της εποχής μας, έρχεται στην Τεχνόπολη για μία μοναδική συναυλία 

Στη διάρκεια της πολύπλευρης καριέρας της που μετρά ήδη πάνω από σαράντα χρόνια, η βραβευμένη με Grammy και Tony, ιέρεια της Jazz και αγαπημένη του αθηναϊκού κοινού, Dee Dee Bridgewater, έχει εξασφαλίσει μία θέση στο λαμπρό συνεχές των μεγάλων φωνών της Jazz ως μεταγενέστερη ιερών τεράτων όπως η Billie Holiday και Ella Fitzgerald. Το ποιό πρόσφατο βραβείο Grammy που απεκτησε ήταν για το Καλύτερο Άλμπουμ Jazz Φωνής - Eleanora Fagan (1915-1959): To Billie With Love From Dee Dee βάζοντας τη μοναδική σφραγίδα της στην ερμηνεία κλασικών κομματιών.

Την πρώτη επαγγελματική της εμπειρία ξεκίνησε ως μέλος της θρυλικής μπάντας Thad Jones/Mel Lewis Big Band και στη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 έδωσε παραστάσεις πλάι σε μεγάλα ονόματα της αμερικανικής τζαζ όπως οι Max Roach, Sonny Rollins, Dexter Gordon και Dizzy Gillespie. Μετά από μια σύντομη ενασχόλησή της με την ποπ μουσική στη δεκαετία του 1980,  έστρεψε την προσοχή της και πάλι στη τζαζ και σε όλη τη έπειτα σταδιοδρομία της , πάντα γεφύρωνε διαφορετικά μουσικά  είδη, αποδεικνυοντας ότι δεν επαναπαύεται και βάζει συνέχεια τον πήχυ πιο ψηλά.

Έχει, επίσης, πλούσιο φιλανθρωπικό έργο - δημιούργησε προγράμματα για να βοηθήσει τις γυναίκες στον χώρο της μουσικής, ενώ υπηρέτησε κι ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ για την Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) επιδιώκοντας τη  χρηματοδότηση  δράσεων για την καταπολέμηση της πείνας σε όλο τον κόσμο.

Ένα παγκόσμιο είδωλο, μια αληθινή ντίβα της vocal jazz που έχει την μοναδική ικανότητα να ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα, να σαγηνεύει και να καθηλώνει το κοινό από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξεκινά να τραγουδά.

Προπώληση: Ηλεκτρονικά στο more.com, τηλεφωνικά μέσω More στο 2117700000. Στα φυσικά σημεία πώλησης More: Public, Nova και στο ταμείο  της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ

VIP                          60   ευρώ 

A  θέση                   50 ευρώ

B  θέση                   42  ευρώ

Γ θέση                     35    ευρώ

Όρθιοι-Αρένα         28   ευρώ

Προπώληση: more.com